Pripomínajú mi moje detstvo. Mamička nám pripravovala na sviatky. Pôvodný recept pochádza od babičky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 12 g |
|
| 250-300 ml |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 6 PL |
|
| 20 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| Stredná vrstva: | |
| 400 g |
|
| 50 ml |
|
| 150 ml |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 8 Pl |
|
| 8 ČL |
|
| 4 PL |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Prísady na cesto dobre vypracujeme. Rozdelíme a upečieme 2 pláty cesta (budú tvrdé).
- 2
Pripravíme krém: z mlieka a múky s vanilkovým cukrom uvaríme (10-15 min.) masu, podobnú hustému pudingu, ktorú necháme vychladnúť. Potom primiešame maslo s cukrom.
- 3
Pripravíme strednú vrstvu: piškóty namáčame do čiernej kávy s rumom.
- 4
Na jeden plát cesta natrieme polovicu krému. Na to tesne vedľa seba (do tvaru véčka ako parkety) poukladáme namočené piškóty. Nasleduje druhá časť vareného krému a druhý plát cesta, ktorý ešte pokryjeme čokoládovou polevou.
- 5
Príprava polevy: cukor a kakao s vodou pomaly roztopíme, neuvedieme do varu. Ak je cukor úplne roztopený, primiešame stužený tuk a spolu zohrievame, kým dosiahne tú správnu konzistenciu a lesk.
- 6
Zákusok na 24 hodín uložíme do chladničky, aby cesto zmäklo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu