Pripomínajú mi moje detstvo. Mamička nám pripravovala na sviatky. Pôvodný recept pochádza od babičky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
80 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
12 g |
|
250-300 ml |
|
Krém: | |
500 ml |
|
6 PL |
|
20 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
Stredná vrstva: | |
400 g |
|
50 ml |
|
150 ml |
|
Čokoládová poleva: | |
8 Pl |
|
8 ČL |
|
4 PL |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Prísady na cesto dobre vypracujeme. Rozdelíme a upečieme 2 pláty cesta (budú tvrdé).
- 2
Pripravíme krém: z mlieka a múky s vanilkovým cukrom uvaríme (10-15 min.) masu, podobnú hustému pudingu, ktorú necháme vychladnúť. Potom primiešame maslo s cukrom.
- 3
Pripravíme strednú vrstvu: piškóty namáčame do čiernej kávy s rumom.
- 4
Na jeden plát cesta natrieme polovicu krému. Na to tesne vedľa seba (do tvaru véčka ako parkety) poukladáme namočené piškóty. Nasleduje druhá časť vareného krému a druhý plát cesta, ktorý ešte pokryjeme čokoládovou polevou.
- 5
Príprava polevy: cukor a kakao s vodou pomaly roztopíme, neuvedieme do varu. Ak je cukor úplne roztopený, primiešame stužený tuk a spolu zohrievame, kým dosiahne tú správnu konzistenciu a lesk.
- 6
Zákusok na 24 hodín uložíme do chladničky, aby cesto zmäklo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu