Bravčová cochinita fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 7. augusta 2011

Tento recept pochádza z časti Mexika, ktorá sa volá Yucatan.

20 minút
príprava
120 minút
na 300 °C

Suroviny

1/2 kg
1/2 balenie
1/2 l čerstvý kyslý
Príloha:
2 ks
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslý pomarančový džús (ak nie je dosť kyslý zmiešame ho s citrónovou šťavou) rozmixujeme s achiote a oreganom.

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nádobu, v ktorej budeme piecť mäso vyložíme alobalom. Banánové listy "zohrejeme" nad plameňom, aby zmäkli a tiež ich vložíme do nádoby ktorú použijeme na pečenie. (Ak nezoženiete banánové listy, postačí alobal)

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso nakrájame na menšie kúsky a ochutíme soľou, korením a cesnakom.

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso vložíme do pripraveného hrnca a zalejeme pomarančovou zmesou. Zakryjeme ďalšími banánovými listami a vložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny.

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred pečením na mäso nalejeme asi šálku vody a opäť ho zakryjeme. Pečieme predhriatej rúre (300°C) asi dve hodiny alebo kým mäso nezmäkne. (Počas pečenia ešte 2 krát podlejeme vodou).

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení vyberieme alobal a banánové listy a mäso potrháme na menšie kúsky (pomocou vidličky). (Týmto istým spôsobom sa dá pripraviť aj kuracie mäso)

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s tortillami a fialovou cibuľkou s papričkami habanero, ktoré pokrájame na tenké rezance a polejeme šťavou z polovice citróna a pár kvapkami octu. (necháme postáť asi hodinu)

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Bravčová cochinita (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mexická kuchyňa, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

babkamt
Kdesi som čítala,že sa dajú použiť aj hroznové listy.
jerica
ej tie Tvoje recepty sú jeden lepší ako druhý , tiež si uložím MKK.
evanaaa
Ja čítam že - conchita, či conccita sa píše ( slečna, pani?alebo aj to nie je správne). Ale zaujímavý recept, iste aj chuťovo.
lubisthemple
@jerica , ďakujem, môžeš sa zapojiť do súťaže na mojom blogu, a budeš mať šancu získať achiote - hlavnú prísadu tohto jedla :)
lubisthemple
@evanaaa , nie conchita to nie je (a je to buď krstné meno alebo tiež je to zdrobnenina slova concha - mušľa). cochinita znamené malé prasiatko :)
bozulka
@lubisthemple , pridala som ti aj ja môj príspevok ale pretože som nevedela odoslať pod mojim menom odišlo ako anonym,prepáč,nechcela som byť anonym.