Bystrické šišky

7majka777 - bez fotky7majka777, 9. februára 2014
Bystrické šišky
Foto: 7majka777
180 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
100 g
1 bal.
6 ks
3 ks
2 PL
30 g
3 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odoberieme si po troške vlažného mlieka, cukru a múky, a v menšej nádobe vymiešame s droždím. Kým tento kvások vykysne, vymiešame cukor, žĺtky a maslo na hladký krém. Do tohto krému pridáme vykysnutý kvások, múku, vlažné mlieko, cukor, rum a soľ a vypracujeme na hladké cesto. Počas miesenia pridávame sneh z bielok.

    Bystrické šišky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a vhodným pohárom vykrajujeme kolieska. Môžeme naplniť lekvárom alebo necháme len obyčajné kolieska. Necháme ešte chvíľu podkysnúť na doske a potom vkladáme do horúceho oleja vrchnou stranou (pred vložením do oleja môžeme cesto ešte po okrajoch povyťahovať).

    Bystrické šišky - obrázok 2

Diskusia k receptu