Chlebová polievka s kelom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 22. februára 2012
Chlebová polievka s kelom (fotorecept)
Foto: marianne

Oprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi do oka tato polievka.Bola vynikajuca.Mali sme Zobraziť celý popisOprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi do oka tato polievka.Bola vynikajuca.Mali sme ju k pecenym kysnutym lekvarovym buchtam.

5-10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 g (olej)
20 g pokrajana narobno a pokrajany strucik cesnaku
100 g
150 g
1 l
 podla chuti
2 PL
1 ks
1 PL cerstva alebo susena




Postup

  1. 1

    Priznam,ze gramaze som sa striktne nedrzala,davala som podla nasej chuti a poctu osob.Na tuku uprazime nadrobno pokrajanu cibulu a cesnak,pridame na kocky nakrajany chlieb(mala som zvysok domaceho chlebika) a doruzova uprazime.

    Chlebová polievka s kelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom zalejeme horucou vodou,dobre zozvarime,precedime a jemne prepasirujeme chlebik naspat do plolievky,pridame nadrobno pokrajany kel a uvarime domakka.Hotovu polievku vylepsime mliekom,v ktorom sme rozmiesali zltok.Polievku podla chuti osolime a pridame posekanu petrzlenovu vnat.

    Chlebová polievka s kelom (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

tatranka
Mám rada polievky s opekanými vložkami.Tvoja je naozaj aj na diaľku voňavá a pekná.
marianne69
Dakujem vam:-)jakziv som z chleba nikdy nic nevarila ani nepiekla,ale polievka je vyborna,mimoriadne chutila aj mojmu muzovi a nemusela tam ani klobasa byt...ten chlebik ju krasne rozvonal a ochutil.....
ola111
Ďalšia výborná polievka,dala by som si za tanier:-)
mijaita
Chlebovou polevku delam tak nejak nastejno, ale pridavam smetanu a oprazeny seminka a oprazene tvary chleba. Ovsem ten kel me tak zaujal, ze to co nejdriv uvarim!! Nekdy staci malo a dobrota je na svete - teda na plotne :-)
@marianne , predpokladam kysely kel ?
marianne69
@mijaita nas kel je po cesky kapusta:-) a nasa kapusta je Vase zeli,tak,aby si si to nepokazila:-) kysely kel nepoznam,ale daj vasu kapustu:-DDD
mijaita
@marianne , ja to sice vim, ale pokazde vaham a popletu to :-) Neumim si predstavit, ze bych si zvykla kroutit hlavou ze strany na stranu a myslet tim ANO :-)
Diky !
mijaita
Tohle je moje chlebovka, varim ji rada vnouckovi. Vzdy se smetanou a seminkama. Priste dam male kapusticky nebo vas kel :-)


marianne69
..no vyzera krasne lakavo,ked ju budes varit, mozes pridat recept na varechu.Ja zase skusim tie semienka a smotanu alebo husty jogurt.Ja som polievkova,kludne mozem ako hlavne jedlo.,takze kazdu variantu a vylepsenie vitam:-)paradna polievocka
mijaita
marianne69 tak to si budeme vymenovat polevky, ja je take miluju a i ja je jim jako hlavni jidlo. Po polevce uz bych asi nic jinyho do sebe nedostala. Tuhle chlebovku delam v podstate jako ty. Jen do vody vhodim kusy chleba, cibuli klidne i syrovou, vodu, sul pepr, uvarim, tycakem rozmixuju do hladka. Kus chleba dam stranou a stouchadlem jenom, aby byly v polivce i kousky. Mne to chutna. Kupuju u asijskych spoluobcanu smazenou cibulku, nebo usmazim sama a tu dam az do hotove polivky. Smetanu pouzivam jen tu Gran Cucinu kremovou, sojovou, nebo susenou. Ja jinou ne. Je to vsechno o chutich kazdeho. Vidim tvoji s kelom :-) a uz se tesim. Take je do ni moc dobry skvareny spek . Na nem udelat tu cibulku a vsechno rozmixovat. Variant je moc ! :-)
lucyyyy
Ahoj, mozem sa opytat prosim je jedno aky chlebik tam dam? Kelom v polievke myslis prosim Ta klasicky kel? Dakujem :-)
marianne69
@lucyyyy daj akykolvek chlebik,ked das celozrny,bude zdravsia:-).Ja vzdy dam z domaceho chlebika,ktory mam zrovna upeceny,alebo peciva,aj rozteky mozu byt..,mozes vylepsit oprazenymi semienkami a kel som dala klasicky,ale uz som skusala aj s ruzickovym kelom,tiez bola dobra....
lucyyyy
Marianka, dakujem krasne za radu, vyskusam tento tyzden :-)
vareska1
dnes rano som v Kaufe kupila kel, ze uvarim polievku a prave tato mi padla do oka, tak hor sa do prace .... ideme na to .-)
vareska1
polievocka bola skvela, len ja som namiesto zltka dala cele vajicko a do taniera nastruhala k opekanemu chlebiku aj tvrdy syr :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia