Oprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi do oka tato polievka.Bola vynikajuca.Mali sme Zobraziť celý popisOprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi do oka tato polievka.Bola vynikajuca.Mali sme ju k pecenym kysnutym lekvarovym buchtam.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 30 g (olej) |
|
| 20 g pokrajana narobno a pokrajany strucik cesnaku |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 1 l |
|
| podla chuti |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL cerstva alebo susena |
|
Postup
-
1
Priznam,ze gramaze som sa striktne nedrzala,davala som podla nasej chuti a poctu osob.Na tuku uprazime nadrobno pokrajanu cibulu a cesnak,pridame na kocky nakrajany chlieb(mala som zvysok domaceho chlebika) a doruzova uprazime.
-
2
Potom zalejeme horucou vodou,dobre zozvarime,precedime a jemne prepasirujeme chlebik naspat do plolievky,pridame nadrobno pokrajany kel a uvarime domakka.Hotovu polievku vylepsime mliekom,v ktorom sme rozmiesali zltok.Polievku podla chuti osolime a pridame posekanu petrzlenovu vnat.









@marianne , predpokladam kysely kel ?
Diky !