Oprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi do oka tato polievka.Bola vynikajuca.Mali sme Zobraziť celý popisOprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi do oka tato polievka.Bola vynikajuca.Mali sme ju k pecenym kysnutym lekvarovym buchtam.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 30 g (olej) | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g pokrajana narobno a pokrajany strucik cesnaku | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 l | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL cerstva alebo susena | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Priznam,ze gramaze som sa striktne nedrzala,davala som podla nasej chuti a poctu osob.Na tuku uprazime nadrobno pokrajanu cibulu a cesnak,pridame na kocky nakrajany chlieb(mala som zvysok domaceho chlebika) a doruzova uprazime.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom zalejeme horucou vodou,dobre zozvarime,precedime a jemne prepasirujeme chlebik naspat do plolievky,pridame nadrobno pokrajany kel a uvarime domakka.Hotovu polievku vylepsime mliekom,v ktorom sme rozmiesali zltok.Polievku podla chuti osolime a pridame posekanu petrzlenovu vnat.
                                                     

                                                    
                                                    




 


@marianne , predpokladam kysely kel ?
Diky !