Štrúdle „almaréteš“

Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 11. augusta 2016
Štrúdle „almaréteš“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
1 kg
150 g
150 g
1/2 bal
100 g
100 g
4 PL
1 ks na potieranie
 na podsypanie




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Strúhanku opražíme na masle.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Posypeme ho opraženou strúhankou, naukladáme pokrájané jablká, posypeme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, hrozienkami, nasekanými orechmi, postrúhanou pomarančovou kôrou a mletou škoricou.

  3. 3

    Kraje cesta preložíme cez plnku a cesto zvinieme. Štrúdľu preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu

evanaaa
Klasický jablkový "ríteš" - aj my sme ho tak volali, štrudla nie......ale dávno som ho nemala a veru by som si aj dala, tuším spravím.
elena
A pán šéfkuchár sa neunúva pre nás zvedavých pridať nejaké fotky?
redakcia
@Elena (13.8.2016 05:41)

Fotka je v uvode receptu, viac fotografii, zial, nemame k dispozicii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia