Štrúdle „almaréteš“
Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 11. augusta 2016
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 11. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Strúhanku opražíme na masle.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Posypeme ho opraženou strúhankou, naukladáme pokrájané jablká, posypeme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, hrozienkami, nasekanými orechmi, postrúhanou pomarančovou kôrou a mletou škoricou.
- 3
Kraje cesta preložíme cez plnku a cesto zvinieme. Štrúdľu preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fotka je v uvode receptu, viac fotografii, zial, nemame k dispozicii.