Hubové šišky s kyslou kapustou fotorecept

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 24. apríla 2014
Hubové šišky s kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
50 g
40 g
5 ks
150 g
 na vysmážanie
Kapusta:
600 g
60 g
60 g
1 ks
1 ks
150 ml
200 ml
1 čl
Opečená cibuľa:
200 g
100 g




Postup

  1. 1



    Huby namočíme do vlažnej vody. Rozvaríme mlieko s nastrúhaným muškátovým orechom, maslom a soľou. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme, kým sa cesto neodlepuje od steny hrnca. Do takmer vychladnutého cesta vmiešame po jednom dve celé vajcia a 3 žĺtky. Pridáme nadrobno nasekané huby, ktoré sme dobre vytlačili, a pretlačené zemiaky.

  2. 2



    Naolejovanými rukami tvarujeme šišky (asi 3 na porciu), ktoré pomaly smažíme v horúcom oleji.

  3. 3



    Na masti opečieme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cukor, bobkový list, nové korenie a kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, vínom a dusíme. Pred koncom vložíme osminky jablka. Dochutíme soľou, korením a majoránom a už nevaríme. Cibuľu nakrájame na plátky a opečieme ju na bravčovej masti dozlata. Hotovú dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

mariamka
to musi byt vyborne, huby bez debaty a ta delikatna kapusta, mnam) a navyse p. sefkuchar pouziva lokalne suroviny, tlieskam
ajay
stoji to za vyskusanie, vyzera to vyborne
vodnarka
v surovinách nie je uvedené množstvo a druh múky.......
pivonka
Už som si to chcela uložiť, ale čo s tou múkou? Skombinovanie odpaľovaného cesta so zemiakmi je pre mňa novinka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia