Hubové šišky s kyslou kapustou fotorecept
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 24. apríla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 ml |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 40 g |
|
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| na vysmážanie |
|
| Kapusta: | |
| 600 g |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 150 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1 čl |
|
|
|
|
| Opečená cibuľa: | |
| 200 g |
|
|
|
|
| 100 g |
|
Postup
-
1

Huby namočíme do vlažnej vody. Rozvaríme mlieko s nastrúhaným muškátovým orechom, maslom a soľou. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme, kým sa cesto neodlepuje od steny hrnca. Do takmer vychladnutého cesta vmiešame po jednom dve celé vajcia a 3 žĺtky. Pridáme nadrobno nasekané huby, ktoré sme dobre vytlačili, a pretlačené zemiaky.- 2

Naolejovanými rukami tvarujeme šišky (asi 3 na porciu), ktoré pomaly smažíme v horúcom oleji.- 3

Na masti opečieme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cukor, bobkový list, nové korenie a kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, vínom a dusíme. Pred koncom vložíme osminky jablka. Dochutíme soľou, korením a majoránom a už nevaríme. Cibuľu nakrájame na plátky a opečieme ju na bravčovej masti dozlata. Hotovú dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu