Hubové šišky s kyslou kapustou fotorecept
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 24. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
|
40 g |
|
5 ks |
|
150 g |
|
na vysmážanie |
|
Kapusta: | |
600 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
150 ml |
|
200 ml |
|
1 čl |
|
|
|
Opečená cibuľa: | |
200 g |
|
|
|
100 g |
|
Postup
-
1
Huby namočíme do vlažnej vody. Rozvaríme mlieko s nastrúhaným muškátovým orechom, maslom a soľou. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme, kým sa cesto neodlepuje od steny hrnca. Do takmer vychladnutého cesta vmiešame po jednom dve celé vajcia a 3 žĺtky. Pridáme nadrobno nasekané huby, ktoré sme dobre vytlačili, a pretlačené zemiaky.- 2
Naolejovanými rukami tvarujeme šišky (asi 3 na porciu), ktoré pomaly smažíme v horúcom oleji.- 3
Na masti opečieme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cukor, bobkový list, nové korenie a kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, vínom a dusíme. Pred koncom vložíme osminky jablka. Dochutíme soľou, korením a majoránom a už nevaríme. Cibuľu nakrájame na plátky a opečieme ju na bravčovej masti dozlata. Hotovú dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu