Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou. Ak pripravujeme pstruha, nemusíme ho úplne vyumývať od mazľavého povlaku, je to znak čerstvosti. 
- 2
Ryby osušíme, mierne nasolíme, naplníme bylinkami, medzi prsty zoberieme hladkú múku a rozotrieme ju na rybu. 
- 3
Teflónovú panvicu rozohrejeme a prilejeme olivový olej. Vložíme rybu a pomaly opekáme po oboch stranách do chrumkava. Rybu niekoľkokrát obrátime (asi každé dve minúty) ku koncu pridáme do panvice rez citróna asi 2 cm hrubý a opekáme ho spolu s rybou 
- 4
Medzitým si pripravíme zmes z paradajok, olív, kapár, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a cukru – zmiešame ich v miske. Upečenú rybu servírujeme so zmesou.Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu