Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011
Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
1 PL
2 PL
2 PL
1 strúčik
2 ks
 podľa potreby
 podľa potreby
100 ml




Postup

  1. 1

    Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou. Ak pripravujeme pstruha, nemusíme ho úplne vyumývať od mazľavého povlaku, je to znak čerstvosti.

  2. 2

    Ryby osušíme, mierne nasolíme, naplníme bylinkami, medzi prsty zoberieme hladkú múku a rozotrieme ju na rybu.

  3. 3

    Teflónovú panvicu rozohrejeme a prilejeme olivový olej. Vložíme rybu a pomaly opekáme po oboch stranách do chrumkava. Rybu niekoľkokrát obrátime (asi každé dve minúty) ku koncu pridáme do panvice rez citróna asi 2 cm hrubý a opekáme ho spolu s rybou

  4. 4

    Medzitým si pripravíme zmes z paradajok, olív, kapár, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a cukru – zmiešame ich v miske. Upečenú rybu servírujeme so zmesou.Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia