Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou. Ak pripravujeme pstruha, nemusíme ho úplne vyumývať od mazľavého povlaku, je to znak čerstvosti.
- 2
Ryby osušíme, mierne nasolíme, naplníme bylinkami, medzi prsty zoberieme hladkú múku a rozotrieme ju na rybu.
- 3
Teflónovú panvicu rozohrejeme a prilejeme olivový olej. Vložíme rybu a pomaly opekáme po oboch stranách do chrumkava. Rybu niekoľkokrát obrátime (asi každé dve minúty) ku koncu pridáme do panvice rez citróna asi 2 cm hrubý a opekáme ho spolu s rybou
- 4
Medzitým si pripravíme zmes z paradajok, olív, kapár, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a cukru – zmiešame ich v miske. Upečenú rybu servírujeme so zmesou.Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu