Kulajda s mäsovými guľkami
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 19. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do rozohriateho oleja vložíme nakrájanú cibuľu, zemiaky, zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, varíme do polomäkka, vajíčka rozšľaháme a za stáleho miešania ich vlejeme do polievky, pridáme čerstvý kôpor a orestované šampiňóny. Zahustíme mliekom a hladkou múkou, zjemníme smotanou a pridáme maslo, podľa potreby dosolíme. Podávame s mäsovými guľkami.
- 2
Mäsové guľky: Mäso pomelieme s cibuľou, pridáme soľ, korenie a cesnak a dobre spolu spracujeme. Mokrými rukami tvarujeme menšie guľky, ktoré vložíme do rozohriatej rúry a na 160 o C pečieme cca 20 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Vajíčka nikdy nešľaháme do horúcej polievky, aby sa nezrazili. Je dobré nabrať si trochu polievky zvlášť, nechať ju trošku vychladnúť a v nej rozšľahať vajcia a potom ich vliať do zvyšnej polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu