Kulajda s mäsovými guľkami

Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 19. apríla 2010
Kulajda s mäsovými guľkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
20 g
0,8 l
0,3 l
200 g
3 ks
Mäsové guľky:
120 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do rozohriateho oleja vložíme nakrájanú cibuľu, zemiaky, zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, varíme do polomäkka, vajíčka rozšľaháme a za stáleho miešania ich vlejeme do polievky, pridáme čerstvý kôpor a orestované šampiňóny. Zahustíme mliekom a hladkou múkou, zjemníme smotanou a pridáme maslo, podľa potreby dosolíme. Podávame s mäsovými guľkami.

  2. 2

    Mäsové guľky: Mäso pomelieme s cibuľou, pridáme soľ, korenie a cesnak a dobre spolu spracujeme. Mokrými rukami tvarujeme menšie guľky, ktoré vložíme do rozohriatej rúry a na 160 o C pečieme cca 20 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Vajíčka nikdy nešľaháme do horúcej polievky, aby sa nezrazili. Je dobré nabrať si trochu polievky zvlášť, nechať ju trošku vychladnúť a v nej rozšľahať vajcia a potom ich vliať do zvyšnej polievky.

Diskusia k receptu

jozka2
vyzera super,ani by ma nenapadlo.ze obycajna polievka moze takto chutovo vyzerat 5