
Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.

Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...

Pečková plnená pletienka
Tento koláč pečiem často , nie je veľmi náročný . Recept na cesto bol ako...

Karí šalát
Tento šalát sa používa ako samostatné jedlo ku chlebu ale aj ako pomazánka na chlebíčky. ...

Karfiol so syrom a ančovičkami
Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...

Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...

Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

Francúzsky quiche s paradajkami
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...

Špenátovo-smotanové mušle
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....

Jarná hŕstková z byliniek so smotanou
Vezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate...

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom
Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

Zeleninový koláč
Vhodné jedlo pri diéte. Nielen pri redukčnej, ale aj pri alergii, intolerancii, precitlivenosti...

Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....

Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Jarný slaný koláčik
Tanto super recept som našla na internete a hned ma zaujal. Skúsila som teda upiecť a naozaj...

Dolky netradične
Cvikla je mojím favoritom. dala som ju aj do cesta na dolky. výsledok výnimočný.

Pizzové lízatká
Velmi chutné pizzové lízatká, ktoré hravo zvládnu pripraviť s maminou aj deti.

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...

Zemiaky so zeleninou
Očistené zemiaky nahrubo nastrúhame, pridáme vyšľahané vajíčka, posolíme a zmiešame so zeleninou.

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a...

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Labužnícke špagety
U nás mimoriadne obľúbené jedlo, rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje :-D.

Tekvicové semienka s vínom
Tieto fotky mám asi týždeň už prichystané... a teraz keď tu je diskusia o...

Zelerová polievka so syrovými krekrami podľa Zuzany Hakovej
Ochutnajte krémovú zelerovú polievku so mozzarellovými krekrami v podaní slovenskej módnej návrhárky Zuzany Hakovej.

Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....