Vymakaná bublaninka :)

babulica - bez fotkybabulica, 28. júna 2011
Vymakaná bublaninka :)
Foto: babulica
20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks celé
250 g
1 ks
120 ml vlažná
200 ml
1 ks
320 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, pridáme olej, vodu a múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka ho zmiešame s cestom.

    Vymakaná bublaninka :) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na plech a poukladáme ovocie (poriadne odkvapkané) aké máte radi. V našom prípade čerešničky :)

    Vymakaná bublaninka :) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°približne 15-20min.

    Vymakaná bublaninka :) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Možno dlho trvalo, kým sa Babulica na ňu odhodlala, alebo sa nechala uprosiť. Je to ľahké piškótové cesto a musí chutiť. Už som ale čítala toľko receptov na bublaninu, no nie je všade ten istý postup, asi je viac verzií.
garanco
Žienky, píšuce predo mnou, asi máte pravdu, ja som v posledných týždňoch piekla tri nové, aj moju "starú" , a moje dospelé deti povedali, že im najviac chutí tá klasika- teda starý recept. Ale vždy je dobré vyskúšať niečo nové! Ponúkaná bublaninka od @babulica musí byť ľahučka:-))
marienka44
@Babulica ,aj ja mam podobny recept od mojej svokry a ona ho ma od kolegyne ucitelky: 5 vajec, 25 dkg cukor jemny krystal, 1,5 dcl vody a 1,5 dcl olej rastlinny a rovnych 300 g muky polohrubej zmiesanej s 1 kyp.praskom a na hrot noza soda bic. Postup ako Ty. Ovocie obalujem v hl. muke na sitku, aby nekleslo na dno plechu. Dobru chut, tato je najlepsia. :-))
marienka44
Behom kratkej doby som robila z ceresni a aj z cervenych ribezlí /vela ribezli/ a vrch posypam sekanymi vlasskymi orechami /zabudla som uviest/. Ked pride pod zub kusok upeceneho oercha, je to fajnotka. :-)
dogagador
ja napriklad do bublaniny nedavam vobec olej a je uplne najlepsia, aku som kedy jedla
ale kazdy ma ten svoj a kto sa chce podelit s nim, da ho sem