Rýchly jednoduchý špenátový koláčik fotorecept
Foto: kucharecka33
Recept je naozaj super jednoduchý. Až sa hanbím ho sem dať :) Ale na druhej strane, aj ja som raz začínala a čo Zobraziť celý popisRecept je naozaj super jednoduchý. Až sa hanbím ho sem dať :) Ale na druhej strane, aj ja som raz začínala a čo by som za takýto recept dala! Je skôr z kategórie večera à la čo chladnička dala. Zvládnu ho aj úplní začiatočníci.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Používam obyčajné hotové chladené lístkové cesto, zrolované do valčeka. Rozviniem ho na plechu, rovno na papieri, v ktorom je zabalené.
-
2
Pripravíme si špenát. Ak je mrazený, zahrejeme ho v hrnci mierne podliaty vodou. Ak je čerstvý, len opláchneme a nakrájame na drobno. Syr Feta nastrúhame na hrubo.
-
3
V miske zmiešame špenát s fetou (nepridávam žiadnu soľ ani korenie).
-
4
Zmes navrstvíme rovnomerne na polovicu cesta. Na okrajoch necháme voľné aspoň 2 cm.
-
5
Druhou polovicou cesto "zatvoríme" a okraje uzavrieme tak, aby z neho pri pečení nič nevytieklo. Vrch cesta trocha popicháme vidličkou, aby sa nenafukovalo.
-
6
Potrieme vajíčkom...
-
7
... a dáme piecť na 180 °C v teplovzdušnej, alebo 200 °C v elektrickej rúre cca 20-25 minút dozlata.
-
8
Necháme trocha vychladnúť...
-
9
... nakrájame a večeriame. Dobrú chuť! 😊
Presne tak 👍 Robila som ho aj s tvarohom. Vtedy sa hodí dochutiť to, trochu osoliť... Feta je brutálne výrazná preto to s ňou veľmi nekomplikujem. Vytrieska mi všetky senzory 😊
Vidíš, tak to som ani nepoznala Tomu sa hovorí kolektívne vedomie 😁