
Ovocná polievočka
Tento recept je veľmi obľúbený hlavne v tomto období, kedy dozrieva veľmi veľa rôznych druhov drobného...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise...

Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Tuniakový muffin
Kuskus zaparíme podľa návodu a necháme pod pokrievkou cca 10 min. Dovtedy si papriku, (alebo...

Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...

Kuracie stehienka s banánmi
Tak tento recept mi raz pripravila kamoška a teraz ho sama často pripravujem - je chutný, ...

Chlpatý chlebík s paprikovými srdiečkami
Srdiečka paprík, jaderníky bez semienok, všetkých farieb patria k pochúťkam v našej domácnosti, doslova...

Piškótová omeleta s jahodami
Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik...

Baklažánovo-paradajkové vežičky
Tento recept našla moja mama v nejakom časopise a tak som jej ho spravil.

Gaštanové guľôčky (60 ks)
Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami . prípadne ako rýchle občerstvenie Používame dve...

Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

Keksíky s mandľami
Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po častiach zašľaháme preosiatu múku zmiešanú so škrobovou múčkou a...

Kuriatkovské rolky s orechami
Mäsko nakrájame na plátky, ktoré môžeme mierne posoliť a naklepať. Dnu zakrútime šunku, varené vajce a...

Jarní vývar
Ze všeho bejlí, které roste na loukách a zahradách. Z lístků a kvítků, které...

Francúzke kurča po slovensky
tento recept so opísal s kuchárskej knihy Petra Novotného ale nie som si isty

Cestoviny „sempre podľa Davida “
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Pistáciová bábovka s citrónovou polevou
Jemná, vláčna a šťavnatá jogurtová bábovka s mletými pistáciami doladená sviežou citrónovou polevou. Tú musíte...

Jarné temari sushi
Mnohým našincom nori riasy veľmi nechutia, toto je príjemná obmena, ako si sushi vychutnať i...

Zdravý celoročný šalátik
Šalátik z avokáda, fety a krabých tyčiniek som prvýkrát jedla v jednej reštaurácii a tak mi...

Upravená roláda podľa Zlatulik3
inšpirovaná pani Zlatulik3 len som pomenila nejaké veci toto je moja prvá roláda, ale nie posledná