Kura a tagliatelle

mardo - fotkamardo, 15. augusta 2012
Kura a tagliatelle
Foto: mardo

Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny...;-)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
6 hniezd
2 ks
1 ks
250 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Je to jednoduche jedlo. A relativne rychle. Zacneme vodou na cestoviny. Pokial zovrie mame cas pripravit si maso a omajdu. Prsia ocistine, nakrajame na platky, osolime a okorenime. Ked bude omacka a cestovina hotove, sprudka prsia osmahneme na olivovom oleji a servirujeme. Podme na omajdu.

    Kura a tagliatelle - obrázok 1
  2. 2

    Na pancici si osmahneme cesnak na olivovom oleji, Olej dostane cesnakovu prichut a mozme ho z panvice vytiahnut. Viac ho potrebovat nebudeme. Prdidame na male kusy nakrajanu brokolicu, trosku osmahneme, pridame vyvar, podusime zhruba pat minut, poprasime parmazanom, trosku vody s cestovin a pridame smotanu. Osolime, okorenime, pridame uvarene tagliatelle, zmiesame a podavame s orestovanymi kuracimi prsiami. Prajem dobru chut!

    Kura a tagliatelle - obrázok 2

Diskusia k receptu

lusinkab
Super takto podobne to robim aj ja :-) krasne foto ako vzdy len si oprav v hlavnom nadpise brokovicu :-) na brokolicu (mne je to osobne jedno kedze gramatika nie je moj konicek ale vies 100 ludi 100 chuti :-) )
lusinkab
Nie je za co :-) mne sa to tiez sem tam stane, pocuvaj nie si ty nahodou vychodniar?
soncya
ahoj @mardo , fajn recept. ale čo ma naozaj uchvátilo, je že sa ti preklepom podarilo čarovné slovíčko "prdidáme". k r á s n y novotvar. pekný deň ti prajem! ( a nie že to opravíš!!! :)) )
evusik
krásny, jednoduchý a rýchlo hotový recept... oceňujem hlavne malé množstvo surovín a dochucovadiel, takže sa zachová chuť a vôňa hlavných surovín... a foto krásne ako vždy :-)
lusinkab
@mardo oj prepac potom :-) ja len,ze ja som z vychodu a tiez pouzivam podobne slova ako ty v recepte :-)
janav
Vyvar kuraci ci zeleninovy? Ci aky spajz da? Vodu z cestovin zasadne vylievam, ale mozno dodrzim pri tomto postupe, ze co to urobi. Dik ukladam!
mardo
@Janav vzvar zeleninovy. voda z cestovin obsahuje skrob, ten nam pomoze omacku zhustit. Pokial teda samozrejme nepridavas do vody olej, co je blbost. cestoviny idu z vody hned do omacky. nepotrebuju olej. skus a uvisdis. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia