Kysnuté rožteky
Kysnuté rožteky

Kakaové a orechové croissanty z kysnutého cesta

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 1. novembra 2023

Mäkké, sladké, voňavé...

40
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na kvások:
1/2 bal. čerstvé
2 PL
250 ml teplé
Na cesto:
370 g
 štipka
1 ks
1 bal.
50 ml
140 g
Na orechovú plnku:
Na kakaovú plnku:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z droždia, cukru a mlieka. Necháme kvasiť asi 15 minút.

  2. 2

    Múku, soľ, kypriaci prášok, vajce, olej, jogurt a kvások spolu zmiešame. Miesime dokým cesto prestane lepiť. Cesto necháme kysnúť asi 30 minút.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme do kruhu. Na jedno cesto natrieme orechovú plnku, na druhú kakaovú. Pokrájame na trojuholníky a každý zrolujeme do tvaru croissantu.

  4. 4

    Poukladáme na plech a pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia