Kakaové a orechové croissanty z kysnutého cesta
Foto: bakingtherapy
Mäkké, sladké, voňavé...
40
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Na kvások: | |
1/2 bal. čerstvé |
|
2 PL |
|
250 ml teplé |
|
Na cesto: | |
370 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
50 ml |
|
140 g |
|
Na orechovú plnku: | |
|
|
|
|
|
|
Na kakaovú plnku: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z droždia, cukru a mlieka. Necháme kvasiť asi 15 minút.
- 2
Múku, soľ, kypriaci prášok, vajce, olej, jogurt a kvások spolu zmiešame. Miesime dokým cesto prestane lepiť. Cesto necháme kysnúť asi 30 minút.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme do kruhu. Na jedno cesto natrieme orechovú plnku, na druhú kakaovú. Pokrájame na trojuholníky a každý zrolujeme do tvaru croissantu.
- 4
Poukladáme na plech a pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
Tiež kysnuté rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu