Foto: editamarkos
Tento recept som našla v knihe Wolterová, Teubner: Pečieme s pôžitkom. V poslednej dobe sa snažím dodržať zásady racionálnej výživy kvôli môjmu chronickému ochoreniu. Zobraziť celý popisTento recept som našla v knihe Wolterová, Teubner: Pečieme s pôžitkom. V poslednej dobe sa snažím dodržať zásady racionálnej výživy kvôli môjmu chronickému ochoreniu. V obchodoch pod názvom celozrnného pečiva som dostala len melta kávou zafarbené biele pečivo za neprimeranú cenu. Jeden kus má energetickú hodnotu asi 1030 kJ / 245Kcal.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Pšeničný šrot vysypeme do misy a uprostred vyhĺbime jamku. Rozdrobené droždie zmiešame so šrotom, cukrom a vodou. Prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť.
- 2
Pridáme soľ a olej , všetko dobre premiesime, prikryjeme a 1 hodinu necháme kysnúť.
- 3
Cesto pomúčenými rukami rozdelíme na 16 rovnakých dielov. Každý rozvaľkáme na okrúhlo, poprášime múkou a uložíme na olejom natretý plech. Necháme ešte 25 -30 minút kysnúť. Pečieme na druhej priečke rúry odspodu. Na dno rúry pripravíme šálku vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu