Foto: heysugar
Na tento úžastný, no rýchly a ľahký recept som myslela odkedy mi ho ukázala nafotený vo svojom mobile kamarátka. Pôvodom z Apetitu, ja som Zobraziť celý popisNa tento úžastný, no rýchly a ľahký recept som myslela odkedy mi ho ukázala nafotený vo svojom mobile kamarátka. Pôvodom z Apetitu, ja som si ho troška upravila podľa chuti :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
KREHKÉ CESTO: | |
250 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 hrnčeky |
|
4 PL studená |
|
PLNKA: | |
1 kg |
|
160 g |
|
|
|
2 PL / kukuričný škrob |
|
|
|
|
|
|
|
ŠODÓ: | |
400 ml (antiviro) |
|
|
|
+: | |
1 na potretie |
|
Postup
-
1
zo studeného masla, múky, cukru a soli urobíme cesto, pridáme studenú vodu, aby sa lepšie spojilo, zabalíme do fólie a necháme odležať na 30 min. do chladničky.
- 2
zatiaľ si priprávíme plnku: vykôstkujeme slivky a nakrájame na menšie časti, a dáme dusiť do hrnca s cukrom a štipkou klinčeka. ja som proti pôvodnému receptu pridala aj trocha rumu, citrónovú kôru a vanilkový cukor. keď slivky pustia sťavu, trocha z nej odoberieme a rozmiešame v nej Maizenu, potom vlejeme späť a varíme kým zmes nezhustne.
- 3
cesto vyberieme z chladničky, 2/3 vyvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu, vylejeme slivkovú zmes a zvyšok cesta tiež vyvaľkáme a zakryjeme ním tortu. do stredu cesta urobíme malú dieru, aby nám neprasklo. potrieme vajíčkom. ja som ho ešte popřášila vanilkoým cukrom, a urobila sa mi krásna karamelová kôrka.
- 4
pred podávaním som si podľa návodu na sáčku pripravila šodó (budete potrebovať 400 ml mlieka, ja som použila vanilkové, pre intenzívnejšiu chuť:), s ktorým podávame hotový koláčik. spojenie kyslej chuti sliviek a sladkej vanilky vás zaručene dostane :)
- 5
milujem všetky ovocné a hlavne slivkové koláče, takže toto bol pre mňa vrcholný gastronomický zážitok! vďaka Alex za skvelý tip ;-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu