Na tento úžastný, no rýchly a ľahký recept som myslela odkedy mi ho ukázala nafotený vo svojom mobile kamarátka. Pôvodom z Apetitu, ja som Zobraziť celý popisNa tento úžastný, no rýchly a ľahký recept som myslela odkedy mi ho ukázala nafotený vo svojom mobile kamarátka. Pôvodom z Apetitu, ja som si ho troška upravila podľa chuti :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| KREHKÉ CESTO: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 hrnčeky | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL studená | 
                                                             | 
                                                    
| PLNKA: | |
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 160 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 PL / kukuričný škrob | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| ŠODÓ: | |
| 400 ml (antiviro) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| +: | |
| 1 na potretie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
zo studeného masla, múky, cukru a soli urobíme cesto, pridáme studenú vodu, aby sa lepšie spojilo, zabalíme do fólie a necháme odležať na 30 min. do chladničky.
- 2
 zatiaľ si priprávíme plnku: vykôstkujeme slivky a nakrájame na menšie časti, a dáme dusiť do hrnca s cukrom a štipkou klinčeka. ja som proti pôvodnému receptu pridala aj trocha rumu, citrónovú kôru a vanilkový cukor. keď slivky pustia sťavu, trocha z nej odoberieme a rozmiešame v nej Maizenu, potom vlejeme späť a varíme kým zmes nezhustne.
- 3
 cesto vyberieme z chladničky, 2/3 vyvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu, vylejeme slivkovú zmes a zvyšok cesta tiež vyvaľkáme a zakryjeme ním tortu. do stredu cesta urobíme malú dieru, aby nám neprasklo. potrieme vajíčkom. ja som ho ešte popřášila vanilkoým cukrom, a urobila sa mi krásna karamelová kôrka.
                                                    - 4
 pred podávaním som si podľa návodu na sáčku pripravila šodó (budete potrebovať 400 ml mlieka, ja som použila vanilkové, pre intenzívnejšiu chuť:), s ktorým podávame hotový koláčik. spojenie kyslej chuti sliviek a sladkej vanilky vás zaručene dostane :)
                                                    - 5
 milujem všetky ovocné a hlavne slivkové koláče, takže toto bol pre mňa vrcholný gastronomický zážitok! vďaka Alex za skvelý tip ;-)))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu