Mäsový „bochník“ s vajíčkami
Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 2 ks staršie namočené v mlieku |
|
| 3 ks uvarené natvrdo |
|
| 2 ks do zmesi |
|
| podľa chuti |
|
| 5 PL |
|
| 100 g |
|
| 1 hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na pečenie: | |
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| na obalenie sekanej |
|
Postup
-
1
Mäso dáme do misy, pridáme dve vajcia, namočenú žemľu, na kocky pokrájanú slaninu, nasekaný cesnak, pár lyžíc smotany. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nasekané bylinky a dochutíme soľou, mletým korením a majoránom. Spolu vypracujeme.
- 2
Zo zmesi vytvarujeme bochník, v strede vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme natvrdo uvarené vajcia a obalíme ich mäsom tak, aby ich nebolo vidieť. Bochník obalíme v múke a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji dozlatista z každej strany. Pridáme víno a necháme odpariť alkohol.
- 3
Podlejeme vývarom a okolo mäsa porozkladáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľku, strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu a tymianu. Priklopíme a pečieme asi 60 minút pri teplote 180 0C. Občas obrátime a podlejeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu