Marinované chilli kuracie stehienka

sandriw - fotkasandriw, 15. apríla 2014
Marinované chilli kuracie stehienka
Foto: sandriw

Veľmi jednoduchý recept pre milovníkov štipľavého. Viac na: https://www.facebook.com/whiskitmixit

2
porcie

Suroviny

4 ks
1 PL
1 PL
1-3 PL
1 PL
1 strúčik pretlačený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná zbavíme kože a poprepichujeme nožom. V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu (množstvo čili omáčky záleží od toho, ako veľmi štipľavé mäso chceme mať, ale aj od toho, aký druh použijeme, lebo každá je tak trochu inak štipľavá). Marinádu poriadne vmasírujeme do mäsa a necháme aspoň 30 minút odležať. Rúru predhrejeme na 180°C. Kuracie stehná poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 35 minút.

  2. 2

    Tortilly si nakrájame na pásiky a na suchej panvici opečieme do chrumkava.

  3. 3

    Kuracie stehná podávame s tortillami, zeleninou a obľúbeným jogurtovým dressingom.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Kozu narezavam aby sa marinada dostala na maso, kecup nahradzam sladkou thajskou chilli omackou ( dobre to karamelizuje) prihodim do truby aj nove male zemiaky, ( sedi to na fuzii slovenska-azijska kapusta s feniklom).
PS: Mas pekne recepty na facebooku :-)


@dara2112 : Pretože je jednoducho neznesiem... Ale kto chce si ju tam môže jednoducho nechať...

@2010 : Aj tak sa samozrejme dá, ale toto bol recept, čo chladnička poskytne :D A ďakujem, že sa recepty na FBku páčia
voňavé a chutné..urobiť je nutné..
iba malá bude zmena:
omáčky nekupujem
konzervatívna som ja žena..
ale bude cesnak..rajčiny i čili..
želám veselé sviatky..:-)
Ak by som piekla stehná bez kože, boli by navrchu vysušené, koža je predsa len trochu mastná, chráni teda povrch, ale pred konzumovaním si ju sťahujem dolu, tiež ju nejem, ale neznamená to, že tam nemá byť. Prípadne by som robila ako píše aj @2010 , trochu kožu narezať.
@evanaaa : Nuž neviem, ako iné, ale tieto vysušené neboli. Tým, že som poprepichovala aj mäso sa marináda dostala úplne všade a bolo to super. Ale každý si ich aj tak pečie podľa vlastnej chuti, tak načo toľko nad tým polemizovať.

Pridaj komentár k receptu: