Foto: diva11
Tento recept najčastejšie pečiem na rodinné oslavy.Trochu som ho upravila pre tých,čo chcú mať v torte aj ovocie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka oddelíme ,žĺtky,cukor,vanilk.cukor vymiešame do peny,pridáme postupne maslo a roztopenú čokoládu.
- 2
Jemne vmiešame z bielkov ušľahaný sneh a potom aj múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme na 60min piecť do vyhriatej rúry na 180°C.Teplotu môžeme podľa potreby znížiť.
- 3
Upečený korpus vyklopíme z formy,necháme vychladnúť.Vychladnutý korpus zrežeme aby bol rovný a rozrežeme na polovicu.Obe polky polejeme šťavou z kompótu a necháme odstáť.Najlepšie cez noc.Kto nemá čas stačí 6hodín.Z odrezaných zvyškov cesta,kompótu a lekváru spravíme punčovinu.Obe polovice torty natrieme lekvárom pridáme punčovinu a tortu spojíme.Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s Cerou a polejeme tortu.Zdobíme podľa vlastnej fantázie.Ja používam najčastejšie čokoládové ozdoby,ktoré si sama vyrábam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu