Sacherova torta trochu inak

diva11 - fotkadiva11, 17. marca 2013
Sacherova torta trochu inak
Foto: diva11

Tento recept najčastejšie pečiem na rodinné oslavy.Trochu som ho upravila pre tých,čo chcú mať v torte aj ovocie.

12-16
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
180 g
210 g
210 g
1/2 bal.
210 g
2 ks
1/2




Postup

  1. 1

    Vajíčka oddelíme ,žĺtky,cukor,vanilk.cukor vymiešame do peny,pridáme postupne maslo a roztopenú čokoládu.

  2. 2

    Jemne vmiešame z bielkov ušľahaný sneh a potom aj múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme na 60min piecť do vyhriatej rúry na 180°C.Teplotu môžeme podľa potreby znížiť.

  3. 3

    Upečený korpus vyklopíme z formy,necháme vychladnúť.Vychladnutý korpus zrežeme aby bol rovný a rozrežeme na polovicu.Obe polky polejeme šťavou z kompótu a necháme odstáť.Najlepšie cez noc.Kto nemá čas stačí 6hodín.Z odrezaných zvyškov cesta,kompótu a lekváru spravíme punčovinu.Obe polovice torty natrieme lekvárom pridáme punčovinu a tortu spojíme.Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s Cerou a polejeme tortu.Zdobíme podľa vlastnej fantázie.Ja používam najčastejšie čokoládové ozdoby,ktoré si sama vyrábam.

Diskusia k receptu

bobka07
Torta vyzera nadherne a urcite tak aj chuti, ale sacherova torta to nie je, tym nechcem povedat, ze sacherova torta je lepsia. Urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia