
Fazuľové placky s údeným jazykom
Fazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá...

Huspeninka z líčok v cibuľovej marmeláde
Do hrnca dáme líčka, očistené nožičky, soľ, celé korenie, bobkový list, zalejeme...

Zapečené zemiaky a la Lasagne
Tento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v...

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Kuriatko plné gaštanov
Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme...

Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Fašírkové rezy
Výnimočný recept. Na pohlad určite nie je krásny, ale chuťou dá všetko, čo mu...

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato....

Bylinkový bochník
Bylinky nasekame, zamiesame do preosiatej muky, pridame ostatne suroviny. Vypracujeme cesto a nechame kysnut....

Bravčový jazyk na mrkve
Jazyky vopred dáme variť do slanej vody a potom im stiahneme kožu z povrchu jazyka, , ,...

Zeleninový hrniec
Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky...

Vianočné rožkopekance
Tento recept som vymyslel ako rýchlu náhradu za klasické domáce opekance z Liptova, ktoré sme robili z kysnutého...

Pečená plnená paprika
Ryžu si klasicky uvaríme, baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, ogrilujeme nasucho v...

Piškótový zákusok Včelie bodnutie
Klasicky sa koláč s názvom Včelie bodnutie pečie z kysnutého cesta. Toto je oveľa rýchlejšia verzia,...

Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...

Zemiaky s tofu a sójovými párkami
Toto sú vegetariánske akožefrancúzske zemiaky aké robím ja. Keď je málo surovín, málo času a...

Punčák pre Alčinku
vajíčka rozklepneme, oddelíme žĺtok od bielka. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a odložíme bokom. Žĺtka vymiešame s...

Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...

Hubová paštéta pod kačacím tukom
Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené...

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Makový koláčik narýchlo pre moje dievčatko
Tento koláčik je na špeciálne želanie mojej dcéry. Má byť s makom, ale nemá byť...