Čokoládové rožteky

3sandra3 - fotka3sandra3, 23. decembra 2011

:-)

35
porcií
8-10 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
200 g
100 g
100 g
300 g
Čokoládová poleva:
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme ju vychladnúť, ale nie na toľko, aby veľmi stuhla.

  2. 2

    Vymiešame maslo s cukrom, pridáme čokoládu, vymiešame, pridáme mandle a múku. Cesto ručne /alebo robotom/ vymiesime a dáme na pol hodinu do chladničky. Potom z cesta urobíme približne rovnaké guličky, z ktorých tvarujeme rožteky. Upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí namáčame v čokoládovej poleve.

Diskusia k receptu

3sandra3
tieto rožteky sú vianočné, to je poznámka pre mňa, lebo tu mám dvojaké Čokoládové rožteky.
pivonka
Musia byť výborné. Keďže nie je fotka, tak ma hneď neupútali, ale teraz som si prečítala zloženie cesta a to musí byť dobrotka. KK
3sandra3
@pivonka sú naozaj dobré, ja som ich robila na Vianoce a deťom veľmi chutili. Tiež som ich robila prvýkrát, recept som mala z Divy.
pivonka
@3sandra3 , práve sa chystám upiecť tieto tvoje rožteky a chcem sa spýtať, či tam netreba vajíčko alebo žĺtok, prípadne prášok do pečiva. do krehkého cesta sa obyčajne dáva.
3sandra3
@pivonka nie, nič netreba pridávať. Ja som ich robila presne podľa tohto receptu a boli fakt veľmi dobré. :-) Vyskúšaj. :-)
pivonka
Už som vyskúšala, prv, ako si mi odpovedala. Pre istotu som pridala oboje a asi to bola chyba, lebo sa mi trochu roztiekli. Zaujímavé, že druhý plech menej. Nebude to vadiť, návšteva na sviatky budú len najbližšia rodina a tí mi to prepáčia. Musím ale zdôrazniť, že chuťove sú fakt výborné, nádherne krehké. Ešte pred tým ako som ich máčala do čokolády, som ich chutnala a už vtedy mali výraznú chuť čokolády. Namiesto mandlí som dala orechy, tie mám ešte z vlaňajška a treba ich minúť. Veľmi dobre tam zapadli. Ďakujem za recept a nabudúce ušetrím vajíčko a PDP :-))
3sandra3
@pivonka To som rada, že si ich vyskúšala. A máš pravdu, chuťovo sú veľmi dobré. Naše deti ich majú veľmi radi. :-) Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia