Tvarohová torta

edusha - fotkaedusha, 4. marca 2013
Tvarohová torta
Foto: edusha

Tvaroh je u nás veľmi obľúbený, a táto torta je preč za pár minút.

8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
80 g rozpustené
500 g
250 ml sour cream alebo creme fraiche
1 ks
100 g
3 ks
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Kekse rozmrvime,zmiešame s roztopenym maslom a natlačime do maslom vymastenej tortovej formy.Dáme zapiecť na 10 minut na 160°.

  2. 2

    Všetky ostatne ingrediencie vyšlahame(okrem bielkov) zlahka pridame ušlahane bielka,vylejeme na korpus a pečieme na 160° približne 25-30 minut.

  3. 3

    Nechame ochladnut a postať aspon 5-6 hodin.Podavame s ovocim,vaječnym likerom, ...to je už na chuti každeho... (u nas chuti najviac s mojim malinovym džemom). Dobru chuť .

Diskusia k receptu

malroxa
tiež ma to napadlo s tými malinami. myslela som, že je to nejaká mrazená torta
edusha
lebo boliu v mrazaku :-)ked chvilu postal ovocie bolo ako cerstve treba vyskusat.
isabel2
Jednoduchá a fajnová,mám mrazené ovocie,maliny, černice a jahody.Robila som asi dva týždne dozadu,no v recepte nebolo,že tie maslové sušienky zmiešané z maslom treba dať zapiecť.Veľmi mi to nechutilo.Teraz podľa Tvojho receptu to bude OK.Dakujem.
evanaaa
Tvaroh a ovocie - moja kombinácia. A tie keksy, niekde sa majú dať do chladničky, kým sa spraví plnka a inde sa zapečú, ako u teba, ačo je aj podľa mňa lepšie, ale potom sa znovu pečú, tak mám dojem, že sa zapekajú len vtedy,ak je plnka za surova daná, že sa už nepečie. V druhom prípade, ak sa pečie stačí ju nechať odstáť chvíľu, veď sa bude piecť.
edusha
je dobre ked sa to zapečie v oboch pripadoch..skušala som :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia