Foto: mecom
Komerčný recept od šéfkuchára Filipa Ondrušeka
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na cesto:
Vlažnú vodu nalejeme do veľkej misy a použijeme vidličku na miešanie sušeného droždia, pridáme cukor a soľ. Pridáme múku, sypeme ju po troške, kým nevytvoríme cesto. Ak chceme použiť hladké pružné cesto, tak pridáme ešte viac múky.- 2
Cesto si položíme na pracovnú dosku, ktorú si pomúčime a cesto vypracujeme rukami. Ak sme spokojní s konzistenciou, cesto vložíme do misky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 3
Na paradajkovú drť:
Paradajky rozmixujeme so strúčikom cesnaku, pridáme vínny ocot, trošku oleja, soľ, korenie, cukor. Nakysnuté cesto si vypracujeme v tvare kruhu, premiestnime si ho na plech, natrieme ho pripravenou paradajkovou drťou.- 4
Následne naň pridáme plátky syra Fontina, plátky salámy Sibír, pár lístkov bazalky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Predhrejeme si teplovzdušnú rúru a pečieme pri 200 stupňoch C (plynový sporák 6). Pečieme 20 minút, podávame bledš
TIP: Ideálne podávať s fľašou červeného vína.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu