Pizza alla Lucia so salámou Sibír

mecom - fotkamecom, 2. júna 2015
Pizza alla Lucia so salámou Sibír
Foto: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Filipa Ondrušeka

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
200 g
7 g
650 ml
400 g
1 strúčik
1 ČL
150 g
12 plátkov
10 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto:
    Vlažnú vodu nalejeme do veľkej misy a použijeme vidličku na miešanie sušeného droždia, pridáme cukor a soľ. Pridáme múku, sypeme ju po troške, kým nevytvoríme cesto. Ak chceme použiť hladké pružné cesto, tak pridáme ešte viac múky.

  2. 2

    Cesto si položíme na pracovnú dosku, ktorú si pomúčime a cesto vypracujeme rukami. Ak sme spokojní s konzistenciou, cesto vložíme do misky a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  3. 3

    Na paradajkovú drť:
    Paradajky rozmixujeme so strúčikom cesnaku, pridáme vínny ocot, trošku oleja, soľ, korenie, cukor. Nakysnuté cesto si vypracujeme v tvare kruhu, premiestnime si ho na plech, natrieme ho pripravenou paradajkovou drťou.

  4. 4

    Následne naň pridáme plátky syra Fontina, plátky salámy Sibír, pár lístkov bazalky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Predhrejeme si teplovzdušnú rúru a pečieme pri 200 stupňoch C (plynový sporák 6). Pečieme 20 minút, podávame bledš
    TIP: Ideálne podávať s fľašou červeného vína.

Diskusia k receptu