
Teľacie na smotane s hubami
Umyté mäso pokrájame na rezance a opekáme na rozpálenom oleji, ihneď osolíme, okoreníme a preložíme...

Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...

Tatarská omáčka
Všetky suroviny zmiešame a dáme do chladničky odstáť. Používame ako klasickú tatarku.

Dortíčky Margot
Všechny suroviny kromě čokolády dáme do mísy a metlou nebo ručním šlehačem ušleháme, nakonec vmícháme na...

Lazane LULEMA
Keď, v telke dávali, cez Vianoce, Garfilda dvojku, čo tam, v tej kráľovskej kuchyni robí...

Hrianka s králičou pečeňou
Opražíme šalotku, potom pridáme králičiu pečeň, krátko osmažíme, pridáme papriku a cherry paradajky.

Hruškovo-makový kysnutý koláč s hrozienkami
Tentokrát som zarobila kysnuté cesto podľa @enrrgizer. Pridávam link:http://varecha. pravda. sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecept/7657-recept. html

Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...

Nórske žemličky
Tieto žemle som dnes po prvykrát upiekla, keďže sa mi dostal do rúk nórsky časopis. Nórske jedla...

Langoše s medvedím cesnakom
Aj keď v tomto čase už ide medvedí cesnak do kvetu, našiel som ešte lokalitu, kde sa dajú nazbierať mladé lístky....

Grilované sweet chilli tofu so šalátom
Tip na víkendovú grilovačku - stačí hodiť na panvicu, opiecť z oboch strán a môžete...

Krupicový dezert Jazerných Levov
Už som sa Vám vyznal z mojej „pasie“ variť deťom. Pre Lillynku a Samka, jazerných...

Koláč s ovsenými vločkami
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce, premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva...

Zelerovo-jablková zamatová polievka
Zeler-jablko-smotanový syr. Nezvyčajná kombinacia, ale prekvapí aj toho, kto nad zelerom ohrna nos...

Pohánková granola s lesným ovocím
Toto je recept na rýchle bezlepkové raňajky s čerstvým ovocím. Je dobré mať pohánkovú zmes pripravenú...

Tiramisu Stillera
Oslík: Aha, takže zlobři a cibule mají vrstvy. Jenže ne všichni mají rádi cibuli...

Tvarohovo– broskyňová bomba
Z múky, vajec a cukru vyšľaháme cesto na 2 piškótové plátky, ktoré pečieme pri teplote...

Cestoviny s tekvicovou cottage omáčkou
Včera som chcela na obed nejaké super jesenné jedlo, najlepšie tekvicové a napadlo mi urobiť z...

Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...

Vyprážaný double rezeň v jemnom župane
Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....

Pudingová ruža s prekvapením
Dnes som si kúpila silikónovú formu v tvare ruží a chcela som ju vyskúšať rozhodla som sa...

Zelené fazuľkové struky v pivnom cestíčku
Strúčiky umyjeme a osušíme. Pivo a múku zmiešame v pomere 1:1, dochutíme soľou, prípadne...

Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....

Fúkané rožky zo slnečnice
Po úspechu makových fúkaných rožkov som pokračovala v experimente ďalej. Skúsila som vymeniť orechy za slnečnicové...

Minestra d'orzo
Talianska variácia na krúpovú polievku. Kto má rád krúpy a údenú slaninku, tomu prajem dobrú...

Zasnežená čokoládová bomba
... tento recept nie je origoš môj, ale zase som si jeden prispôsobila podľa nášho gusta......

Torta pre vnučku bezlepková
Vnučka má narodeniny a chcela aspoň maličkú tortičku tak som jej urobila takúto. Rada češe a...

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...

Rýchly jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč, na ktorý použijete aj staršie jablká, ktoré už nikto nechce jesť.

Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.

Jemné croissanty
Croissanty z jemného cesta plnené ovocnou zmesou od Hamé. S použitím ovocnej zmesi s termostabilnými vlastnosťami...

Pečená cibuľa s hubovo–mäsovou plnkou
Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode, vyberieme, vršky odkrojíme a vnútro opatrne...