Suroviny
| Piškóta: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 0,5 dl |
|
| 0,5 dl |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 - 6 PL |
|
| Jahodová plnka: | |
| 1 l |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň dopredu si dáme na plátno (husté sitko) odtiecť biele jogurty. Ak máte svoj osvedčený recept na piškótu, kľudne použite ten. Rozpis je na tortu alebo malý plech (27 x 20 cm). Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, nakoniec pridáme vodu a olej, premiešame. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Jemne vmiešame striedavo s múkou s práškom do pečiva do žĺtkovej peny. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme v rúre vyhriatej na 150 - 160 stupňov (podľa rúry).
- 2
Jahody si popučíme (narýchlo zmixujeme) na pyré, aby sme ho mali liter. Osladíme podľa kyslosti jahôd a dáme variť. Zlaté klasy si rozmiešame v troške vody a vlejeme do horúceho jahodového pyré. Uvaríme hustý jahodový "puding". Občas ho premiešame a nie celkom horúci nanesieme na upečený korpus.
- 3
Šľahačku vyšľaháme, (nepoužívam stužovač) a postupne a jemne do nej metličkou zamiešame jogurty, ktoré sme si podľa chuti osladili (nám stačili cca 4 PL práškového cukru, nemáme radi veľmi sladké). Jogurtový krém nanesieme na vychladnutú jahodovú vrstu a prikryté necháme v chlade stuhnúť. Fotila som posledný kúsok, preto fotka nič moc,ale pre ilustráciu snáď stačí ;)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









a tento zákusok som robila na želanie manželovi na Vianoce ( z mrazeného pyré), i keď, resp. práve preto, že nemá rád tie klasické vianočné, ale svieže a ovocné. bol hviezdou Vianoc :)
Díky, Jani, za upřesnění. V dnešní době se gramáž výrobků mění rychlostí blesku /obsah se zmenšuje a krabice či obal snad i zvětšuje!/.