Tieto guľky podávala moja mama ku sviečkovej na smotane.
3-4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Z krupice s mliekom a soľou uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo, vajcia a strúhanku.
- 2
S mokrou rukou vytvarujeme guľky a varíme asi 10 minút v slanej vode
- 3
Scedíme ich a podávame ako prílohu.
- 4
Ak chceme podávať samostatne na sladký spôsob, tak z cesta vynecháme soľ a pridáme do neho 50g cukru. Po uvarení a po cedení posypeme na oleji opraženou strúhankou a servírujeme so slivkovým lekvárom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu