Dukátové buchtičky s malinovým krémom
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z droždia a mlieka pripravíme kvások. Pridáme múku, cukor, vanilkový cukor, žĺtok, olej, citrónovú kôru, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 30 minút.
- 2
Z vykysnutého cesta tvarujeme tenšie šulce, ktoré ukladáme na dobre vymastený plech na seba. Necháme ešte chvíľu kysnúť a pečieme pri 160 stupňoch 15 – 20 minút.
- 3
Pripravíme si redší puding, do ktorého pridáme maliny a vymixujeme. Pred podávaním buchtičky pokrájame na kocky a posypeme tvarohom.
- 4
NÁŠ TIP: Cesto vždy nechávame kysnúť na teplom mieste, pri kúpe droždia sa ubezpečte, či nie je po čase spotreby. Dobré je, ak vytvarované buchtičky necháte kysnúť aj niekoľko minút pred pečením na plechu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite to treba vyskúšať.