Kuracie placky s hlivou

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 19. januára 2015
Kuracie placky s hlivou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
300 g
50 g
1 zväzok
2 ks
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia a zeleninu pokrájame na čo najmenšie kocky, pridáme vajcia, všetky pochutiny, nakoniec solamyl a poriadne zamiešame. Ak sa zdá zmes riedka a nedrží pokope, pridáme viac solamylu alebo strúhanku.

  2. 2

    Necháme odstáť v chladničke 3 – 4 hodiny. Tvarujeme placky a opekáme na rozpálenom oleji alebo zmes vložíme do vymastenej formy na mafiny a upečieme v rúre pri 190 °C.

Diskusia k receptu

methi
Do takychto placiek rada pouzivam miesto solamylu ryozvu muku. Inak sa mi to paci. :)
dellawar
Ak primiešam hlivu a cibuľku pokrájam nadrobno, tak to určite bude dobré.
3sandra3
super placky,,, tak už viem, čo budem variť v sobotu,,, dakujem za inšpiráciu ....A som rada, že tam ide hliva, lebo huby máme radi.
motyka
Výborné použitie kuracích pŕs. Vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia