Foto: izabella929
Obľúbené naše jedlo.Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjem a dám variť v šupke do rajnice. Kým sa zemiaky varia, urobím si domáce šiflíky.Na pracovnú dosku som si preosiala obe múky, pridala dom do nej štipku soli a jedno vajce. Postupným pridávaním vody, vypracovala som polotuhé cesto.Cesto som vyvaľkala na veľkú okrúhlu placku, ktorú som pokrájala na tenté pásy a z nich som priačne krájala kocky.Do rajnice som si dala zovrieť vodu na vyváranie šiflíkov.Uvarené zemiaky som ošúpala a pokrájala na kolieska.Zemiaky a fliačky som splolu zmiešala, ososlila, posypala čiernym mletým korením.V rajničke som zohriala bravčovú masť a do nej som pokrájala
- 2
cibuľu.Keď sa cibuľa opiekla, pridala som do nej červenú papriku a zmiešala.Cibuľu s paprikou som poliala fliačky so zemiakmi a dochutila.Podávam so šalátmi, počas leta mám najradšej rajčiakový šalát s cibuľkou...v zimnom období nám najviac chutí so sudovou domácou kapustou bez úpravy, len tak vybrať zo suda a dať na tanierik.Dobrú chuť.Taktiež, keď nám granadír zvýši aj na večeru upražím ho na chrumkavo...je ešte lepší..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu