Zeleninová omáčka, bezlepkové karbonátky s tofu

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 8. októbra 2015

Z predošlého dňa mi ostalo uvarené pšeno a mala som zároveň chuť na tzv. sviečkovú omáčku. Tak som to skombinovala a výsledok bol vynikajúci Zobraziť celý popisZ predošlého dňa mi ostalo uvarené pšeno a mala som zároveň chuť na tzv. sviečkovú omáčku. Tak som to skombinovala a výsledok bol vynikajúci :-) Verím, že aj Vám bude chutiť :-)

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (lúpané proso)




Postup

  1. 1

    Pšeno, z predošlého dňa, som zaktivovala s trochou umeoctu, premiešala a nechala chvíľu postáť. Pridala som vločky a strúhané tofu. Vyformovala som placky, opiecť ich môžete na oleji alebo aj zmes naplniť do silikónových mafinových košíčkov a dať piecť do rúry bez oleja ;-) Boli výborné tak aj tak.

  2. 2

    Do hrnca som dala všetku zeleninu, nakrájanú na drobnejšie, bobkový list, korenie nové. Nechala som to variť chvíľu, tak na aldente ;-) Pred mixovaním som vybrala listy aj korenie, pridala ryžovú alternatívu smotany, trocha soli a datlový sirup.

  3. 3

    Ako šalát som podávala cviklu sterilizovanú. Nálev som robila s umeoctom.

  4. 4

    Umeocot som si kúpila už dávnejšie, ale používať som ho začala nedávno. Nemá chuť klasického octu, ale je možné ho použiť do každého jedla, ktoré chcete soliť, tak pozor, soľ už pridávať nemusíte. Pridávajte ho až pred dohotovením jedla. Umeocot vzniká pri fermentácii zelených sliviek Ume boshi pôsobením soli, je to slanokyslá tekutina alkalického charakteru. Priznám sa, že mne chutí slano a nie kyslo. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, stimuluje funkciu čriev.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

zuzanka1367
Toto navarím môjmu dieťaťu, ako pre ňu vymyslené :) Ja samozrejme ochutnám.
zuzananoskova
@zuzanka1367 : Zuzi, daj potom, prosím, vedieť :-) Koľko má Tvoje dieťa rokov? Keď som robila v podstate "fašírky" pšenové s oranžovou šošovicou a dala ich piecť do rúry v mafinkových formičkách, moja 2,5 ročná neterka sa veľmi tešila, že na obed budeme mať koláčiky ;-)
zuzanka1367
Sa pobavíš, 25 :) ale aspoň som sa pri nej naučila zdravšie stravovať, ja som nedisciplinovaná :) , samozrejme po odskúšaní dám vedieť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia