Gaštanový koláč z gaštanovej múky fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Silvie Horeckej
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
320 g |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
100 g |
|
80 g (alebo vlašské) |
|
40 g |
|
1 KL |
|
štipka |
|
70 g |
|
na namočenie hrozienok |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Hrozienka namočíme asi na pol hodiny do rumu. Gaštany uvaríme vo vode domäkka.
-
2
Uvarené gaštany zlejeme a popučíme kovovou metličkou.
-
3
Pekanové orechy nasekáme.
-
4
V miske vymiešame zmäknuté maslo, pridáme cukor a vajíčka. Prisypeme gaštanovú múku, špaldovú hladkú múku, prášok do pečiva a vmiešame popučené gaštany, orechy, hrozienka, škoricu a sladké drievko.
- 5
Odvážime si potrebné množstvo acidofilného mlieka, ktoré potom spolu so 100 ml vody prilejeme do cesta. Cesto má byť hustejšie ale musí sa pomaly liať.
- 6
Keramický pekáč alebo plech o veľkosti 35 x 28 cm vymastíme kokosovým tukom alebo ghí maslom. Cesto nanesieme do výšky maximálne 2,5 cm. Povrch posypeme píniovými orieškami a pečieme v rúre cca 40 minút pri teplote 170 °C. Či je cesto prepečené sa presvedčíme špáradlom.
- 7
Bezlepková úprava: Na koláči si môžu pochutnať aj celiatici. Stačí, ak špaldovú múku nahradíme zmesou pšenovej (80 g) a mandľovej (20 g) múky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu