Cícerové placky na hubovom ragú

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2013
Cícerové placky na hubovom ragú
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
250 g (konzerva sterilizovaného)
50 g
5 g
30 g
100 ml
50 ml
10 g
10 g
Ragú:
250 g
50 g
50 ml
80 g
10 g
250 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Cícer namočíme deň vopred do studenej vody. Počas namáčania vymeníme vodu. Keď cícer zmäkne, uvaríme ho v osolenej vode. Pri varení vznikne na povrchu vody biela pena. Treba ju odstrániť. Po uvarení domäkka cícer scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom cícer vložíme do mixéra, pridáme zvyšné suroviny a rozmixujeme na hladkú masu. Ak by sa drobila, pridáme múku a vodu. Na panvicu vlejeme olivový olej. Z pripravenej masy vyformujeme placky. Opekáme ich z každej strany do zlatohneda.

  3. 3

    Ragú: Pred prípravou huby očistíme a prekrájame na štvrtiny. Na rozohriatu panvicu vlejeme olej s maslom, pridáme nasekanú cibuľu, orestujeme ju dozlatista, pridáme huby a spolu restujeme, pridáme cesnak a premiešame. Podlejeme bielym vínom, poprášime múkou, osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme domäkka. Na koniec pridáme smotanu, ktorú odparíme na hustú omáčku.

Diskusia k receptu

cicer
cícer do mixéra? bŕŕŕŕŕ bojim, bojim :-)
nonna
PERFEKTNÉ! Už aj ukladám do KK a ide to na fejs.
elixir
aj mne sa veru recept páči...zaradím do jedálnička :)
methi
Cicer z konzervy treba macat? A potom aj varit, ked sa budu este dalej smazit tie placky?
kecemis
Mam dojem, ze prvy bod je pre suseny cicer a treba ho vynehat v pripade konzervy. Inak recept zaujimavy a urcite stoji za vyskusanie