Cícerové placky na hubovom ragú
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Placky: | |
250 g (konzerva sterilizovaného) |
|
50 g |
|
5 g |
|
30 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
10 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
|
|
Ragú: | |
250 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
80 g |
|
10 g |
|
250 ml |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Cícer namočíme deň vopred do studenej vody. Počas namáčania vymeníme vodu. Keď cícer zmäkne, uvaríme ho v osolenej vode. Pri varení vznikne na povrchu vody biela pena. Treba ju odstrániť. Po uvarení domäkka cícer scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Potom cícer vložíme do mixéra, pridáme zvyšné suroviny a rozmixujeme na hladkú masu. Ak by sa drobila, pridáme múku a vodu. Na panvicu vlejeme olivový olej. Z pripravenej masy vyformujeme placky. Opekáme ich z každej strany do zlatohneda.
- 3
Ragú: Pred prípravou huby očistíme a prekrájame na štvrtiny. Na rozohriatu panvicu vlejeme olej s maslom, pridáme nasekanú cibuľu, orestujeme ju dozlatista, pridáme huby a spolu restujeme, pridáme cesnak a premiešame. Podlejeme bielym vínom, poprášime múkou, osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme domäkka. Na koniec pridáme smotanu, ktorú odparíme na hustú omáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu