Šibačková polievka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. marca 2013
Šibačková polievka (fotorecept)
Foto: ancicka

Veľkonočná polievočka.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

na 1 liter vývaru:
100 g
1 ks
4 ks uvarené na tvrdo
2 dl
1 ks
1 PL
1 ČL
1 ČL
 podľa chutí
 podľa chutí
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Vo vode si uvarím šunku.K šunke som pridala aj troška obvariť aj klobásku,lebo je čerstvá.Inač ked je klobáska obschnutá,tak sa iba nakrája.Vajíčka si uvarím na tvrdo.

    Šibačková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V smotane si rozhabarkujem žltko a múku.

    Šibačková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vývar so šunky si dám do hrnca a privediem k varu.Do vývaru vlejem smotanu a nechám troška povariť.Pridám chren podľa chutí ocot a okorením.Odstavím.

    Šibačková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Od taniera dám vajce,nakrájanú klobásu a na kocky šunku.

    Šibačková polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    To zalejem vývarom a ozdobím-dochutím pažitkou.K tomu fajný čerstvý domáci chlebík.

    Šibačková polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ariela6
Anička tak takuto polievočku som ešte nikde nevidela ani nejedla môjmu mužovi by sa určite velmi pačilo on velmi ale velmi lubi klobasku takže ukladam a skusim uvarit
sracz
Krásna práca @ancicka - nikdy som sa s takouto polievkou nestretol! Ver a či nie a to som naozaj "fest poľivkovi"! Už kvôli názvu ju musím okoštovať! Ďakujem za inšpiráciu i za návod - milá a nadovšetko šikovná "gazdiňka"!!!
jody
Ani ja som nikdá o takejto polievke nepočula. Je veľmi zaujímavá. Ale mňa láka tam ešte šupnúť fazuľu :-)
palokuchki
Toto je pre mna nieco uplne nove. Moze to byt chutna polievka a velmi je vhodna na Velkonocne sviatky.
naninka1
U nás na východe sa táto polievka varí, ale iba ako vedľajší produkt na Veľkú noc. Lebo keď sa uvarí šunka, klobása, mäso a je predsa škoda tú polievku vyhodiť, tak sa potom podobne dochutí a zje, je to síce dobré, ale je to mastné, to fakt len pre oblievačov, ale riadne pripitých.
ancicka
@naminka1 ,neviem ako u vás,ale ja ked varím údenú šunku,tak do nej nepridávam nič iné.teraz akurát som uvarila klobásku,lebo som ich iba pred pár dňami vybrala s údiarne a tie sú ešte nie na priami konzum.Ked varím šunku,tak v nej je minimum masti a to na povrchu vývaru je niekoľko malých očiek,takže vývar nieje vôbec mastný.Do polievky sa krája klobáska už obschnutá,tak tá tiež nieje mastná.No kúpači neodmietnú takúto teplú polievočku.
U nás chodia slušný kúpači,nie opitý!!!
manya
takúto polievku varievala aj moja mama, nepridávala do nej klobásu a chren, mám domácu údeninu, na Veľkú noc spravím podľa tvojho receptu, lebo škoda vývaru, mäsový vývar nechám vychladnúť a tuk sa dá pekne zobrať
naninka1
@ani čka, tým som nechcela povedať, že tá polievka je zlá, máš ju pekne naaranžovanú a určite je veľmi chutná. U nás sa tiež nepridáva nič do vody v ktorej sa varí šunka, až potom sa ochutí korením, alebo každy podľa chuti. Voľakedy sa varili domáce šunky, tak to bolo mastné a niekto pridával do polievky aj nastruhané kysle uhorky.
Čo sa týka oblievačov, tak u nás už postupne nechodia skoro nijaký.
pivonka
Som bola zvedavá, že čo je to zač tá šibačková polievka - no výborná musí byť, pre mňa úplne neznáma. Páči sa mi v nej chren.
ancicka
Toho chrenu je tam iba na príchuť,no kto má rád,tak si môže pridať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia