Išlery

andream - bez fotkyandream, 21. decembra 2015
Išlery
Foto: andream
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

28 dkg
28 dkg
14 dkg
14 dkg
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny vymiesime... môj tip: ( inak mi ho poradila moja starká maličký diel masla, riadne kravské žiadny margarín nahradiť domácou bravčovou masťou a nakoniec pridať štipku soli a slzu octu :) ). Z citróna použiť šťavu aj nastrúhať kôru.... ja som ako naschvál zabudla kúpiť citróny tak som si musela pomôcť: sušená citrónová kôra a v štamperlíku zamiešaná voda s kyselinou citrónovou (hambím sa) ... cesto je strašne lepkavé, ale nestresujte také má byť, v chladničke potichu počká aj deň dva prikryté mikroténom... vykrajujeme malé kolieska, zlepíme lekvárom, navrch čokoláda a ja dávam orechy.... fantázia... odporúčam nezjesť 20 naraz ako ja keď robím ich finálnu úpravu... :D

Diskusia k receptu

bubaya
Andrejka, nabudúce napíš obsiahlejší popis k receptu, aspoň 3 body, napríklad rady od starej mamy napíš zvlášť. Podľa tých pár riadkov píšeš svižne a vtipne, tak si daj trochu záležať, budeš tu mať úspech. Prajem pekné sviatky. B.
garanco
Zaujímavý recept /rady starkej sú neoceniteĺné/ , ulozila som si. Moja mama ich kedysi pekávala, ale ja som na ne akosi pozabudla. (...to s tými pokazenými 20 kúskami naraz poznám, ale potom celé sviatky nebol ani jeden kúsok...)
marta5
Mozno skusim podla Tvojho receptu,mam svoj,ktory som pridalaaj na Vareche,ale vyskusat nove nie je zlea potom porovnat.Krasne sviatky Vam.
dogagador
Nemozem si pomoct, ale napriek tomu, ze toto moze byt naozaj vyborne, nie su to Ischlers. Mam original, toto Ischelrs nevidelo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia