Pyré z karfiolu a mrkvy

dvorka - fotkadvorka, 18. augusta 2014
Pyré z karfiolu a mrkvy
Foto: dvorka

Ak k mäsu nechcem klasickú škrobovú prílohu zo zemiakov alebo ryže a aj surová zelenina mi ako vhodná príloha nie je po chuti, volím parenú zeleninu. Tento krát som si volila karfiol a mrkvu, inokedy to je zelená brokolica alebo žltá tekvica.

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol som rozdelila na ružičky, pridala umytú mrkvu a dala ju na sitko. V tlakovom hrnci som s 1 decilitrom vody pod sitkom parila 5 minút na najnižšej teplote. Po vypnutí plynu som nechala 10 minút postáť, za ten čas sa mi tlakový hrniec uvoľnil. Zeleninu zo sitka som dala do misky, pokvapkala troškou oleja, mierne posolila a roztlačila pučidlom na zemiaky. Podávala som ako prílohu k pečenému karé. Takýmto spôsobom robím aj brokolicu, kaleráb a tekvicu.

    Pyré z karfiolu a mrkvy - obrázok 1

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
robím pyre z bielej fazule, nadstavujem klasické zemiakové s tekvicou, cuketou, určite pre začiatok nadstavím aj s karfiolom, ale ja ho rozmixujem do hladka, výborná inšpirácia

Pridaj komentár k receptu: