Foto: dvorka
Ak k mäsu nechcem klasickú škrobovú prílohu zo zemiakov alebo ryže a aj surová zelenina mi ako vhodná príloha nie je po chuti, volím Zobraziť celý popisAk k mäsu nechcem klasickú škrobovú prílohu zo zemiakov alebo ryže a aj surová zelenina mi ako vhodná príloha nie je po chuti, volím parenú zeleninu. Tento krát som si volila karfiol a mrkvu, inokedy to je zelená brokolica alebo žltá tekvica.
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol som rozdelila na ružičky, pridala umytú mrkvu a dala ju na sitko. V tlakovom hrnci som s 1 decilitrom vody pod sitkom parila 5 minút na najnižšej teplote. Po vypnutí plynu som nechala 10 minút postáť, za ten čas sa mi tlakový hrniec uvoľnil. Zeleninu zo sitka som dala do misky, pokvapkala troškou oleja, mierne posolila a roztlačila pučidlom na zemiaky. Podávala som ako prílohu k pečenému karé. Takýmto spôsobom robím aj brokolicu, kaleráb a tekvicu.
používam aj postrúhaný karfiol, či už podusený, alebo surový, s mrkvou mi bude chutiť tiež:)