
Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Kheer brûlée
Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....

Zemiakovo–jablkové knedličky
Očistené uvarené zemiaky pretrieme cez sito a ešte k horúcim pridáme vajce. Premiešame a necháme vychladnúť...

Cottage nátierka na všetko
Cottage syr neobľubujem, ale táto nátierka je pre mňa TOP. V podstate si ju viete...

Špargľový farm sandwich
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda...

Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami
K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte...

Domáce chrumkavé misky na zmrzlinu
Pre všetkých milovníkov zmrzliny, ktorí si ju radi pripravujú doma, máme super recept na jedlé...

Provensalský olivový chlieb
Tento bochník vám bude pripomínať taliansky chlebík focacciu. Aj francúzska verzia je nadýchaná a jemná....

Milkshake s vanilkovou zmrzlinou
Smotanu a mlieko nalejeme do mixéra, vsypeme zomleté maslové sušienky, pridáme zmrzlinu a všetko spolu...

Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

Hovädzie špízy so zelenou salsou
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky....

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Zapekaná cuketa
Cuketu a syr postrúhame na hrubo, všetko spolu zamiešame, dáme na vymastený a strúhankou vysypaný...

Cookie milkshake so šľahačkou
Do nádoby na mixovanie dáme cookies, mlieko, zmrzlinu, smotanu na šľahanie a Granko.

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Pesto z portulaky zeleninovej
Zahoďme predsudky, že portulaka je len burina. Áno, aj my jej máme plnú záhradu a končí v komposte....

Kakaové hríbiky s marcipánom
Tieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta,...

Chikorita na paprike
Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku....

Bravčové na skaramelizovanej cibuli
Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

Kôprová omáčka s plnenými cuketami
Máte radi slovenskú a českú klasiku? Tak ste na správnom mieste. Kto by odolal našej tradičnej kôprovke?...

Domáca granola moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Pečená granola, ideálna do mlieka či jogurtu, alebo ako zdravé chrumkanie....

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......