Mám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute. A tak som si v nedeľu spravila Zobraziť celý popisMám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute. A tak som si v nedeľu spravila neodolateľnú bábovku s chuťou a vôňou jesene. S jablkami, orieškami a trochou škorice. Už len pohár čaju a môžem si vychutnávať babie leto a teplo domova. Lebo bábovka je to, čo k domovu jednoznačne patrí.
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
280 g |
|
60 g mleté |
|
160 g |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Kakaová poleva: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Najprv si oberieme jablká z vlastnej úrody, samozrejme tento krok vynechajte a zaobstarajte si poctivé jalká. Potom ich ošúpeme, vykrojíme stred a postrúhame nahrubo.
-
2
Vo veľkej mise zmiešame múku, mleté lieskovce (môžu byť aj vlašské orechy), sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
- 3
V druhej mise zmiešame vajcia a oba cukry. Metličkou vymiešame do peny. Pridáme olej a zamiešame.
- 4
Tekutú zmes primiešame do suchej a varechou poriadne premiešame. Pridáme jablká a znovu premiešame.
- 5
Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto, utrasieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C približne 50 minút.
- 6
Bábovku po upečení vyklopíme a jemne poprášime práškovým cukrom.
- 7
Do kastrólika dáme kakao a cukor a prilejeme trošku mlieka. Asi 3 PL alebo podľa toho akú hustú chceme mať polevu. Za stáleho miešania zahrievame na platni a potom ňou polejeme bábovku. Alebo si klasicky roztopte čokoládu so šľahačkovou smotanou resp. s mliekom.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Súhlas 😉