Jesenná bábovka
Mám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute. A tak som si v nedeľu spravila Zobraziť celý popisMám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute. A tak som si v nedeľu spravila neodolateľnú bábovku s chuťou a vôňou jesene. S jablkami, orieškami a trochou škorice. Už len pohár čaju a môžem si vychutnávať babie leto a teplo domova. Lebo bábovka je to, čo k domovu jednoznačne patrí.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 280 g | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 160 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Kakaová poleva: | |
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si oberieme jablká z vlastnej úrody, samozrejme tento krok vynechajte a zaobstarajte si poctivé jalká. Potom ich ošúpeme, vykrojíme stred a postrúhame nahrubo.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vo veľkej mise zmiešame múku, mleté lieskovce (môžu byť aj vlašské orechy), sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
- 3
 V druhej mise zmiešame vajcia a oba cukry. Metličkou vymiešame do peny. Pridáme olej a zamiešame.
- 4
 Tekutú zmes primiešame do suchej a varechou poriadne premiešame. Pridáme jablká a znovu premiešame.
- 5
 Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto, utrasieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C približne 50 minút.
- 6
 Bábovku po upečení vyklopíme a jemne poprášime práškovým cukrom.
- 7
 Do kastrólika dáme kakao a cukor a prilejeme trošku mlieka. Asi 3 PL alebo podľa toho akú hustú chceme mať polevu. Za stáleho miešania zahrievame na platni a potom ňou polejeme bábovku. Alebo si klasicky roztopte čokoládu so šľahačkovou smotanou resp. s mliekom.
                                                    Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 3
 

                                                    
                                                    




 


Súhlas 😉