Jablková bábovka
Jablková bábovka

Jesenná bábovka

lenka1503 - fotkalenka1503, včera 15:55
Jesenná bábovka
Foto: lenka1503

Mám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute. A tak som si v nedeľu spravila Zobraziť celý popisMám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute. A tak som si v nedeľu spravila neodolateľnú bábovku s chuťou a vôňou jesene. S jablkami, orieškami a trochou škorice. Už len pohár čaju a môžem si vychutnávať babie leto a teplo domova. Lebo bábovka je to, čo k domovu jednoznačne patrí.

20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
280 g
60 g mleté
160 g
1 bal.
1 ČL
1 ČL
150 ml
3 ks
štipka
Kakaová poleva:
2 PL
2 PL
podľa potreby



Postup

  1. 1

    Najprv si oberieme jablká z vlastnej úrody, samozrejme tento krok vynechajte a zaobstarajte si poctivé jalká. Potom ich ošúpeme, vykrojíme stred a postrúhame nahrubo.

    Jesenná bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Vo veľkej mise zmiešame múku, mleté lieskovce (môžu byť aj vlašské orechy), sódu bikarbónu, škoricu a soľ.

  3. 3

    V druhej mise zmiešame vajcia a oba cukry. Metličkou vymiešame do peny. Pridáme olej a zamiešame.

  4. 4

    Tekutú zmes primiešame do suchej a varechou poriadne premiešame. Pridáme jablká a znovu premiešame.

  5. 5

    Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto, utrasieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C približne 50 minút.

  6. 6

    Bábovku po upečení vyklopíme a jemne poprášime práškovým cukrom.

  7. 7

    Do kastrólika dáme kakao a cukor a prilejeme trošku mlieka. Asi 3 PL alebo podľa toho akú hustú chceme mať polevu. Za stáleho miešania zahrievame na platni a potom ňou polejeme bábovku. Alebo si klasicky roztopte čokoládu so šľahačkovou smotanou resp. s mliekom.

    Jesenná bábovka - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Kus (najprv som chcela napísať kúsok, ale asi by nestačil...)takejto bábovky by som teraz vedela zužitkovať. Pekná.