Šalát s pečenou bryndzou a červenou repou
Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 28. mája 2024
šéfkuchár, 28. mája 2024
Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
porcie
30 (+ namáčanie hroz minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hrozienka naložíme do vína – najlepšie na 24 hodín. Vlašské orechy orestujeme na suchej panvici. Repu uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom očistíme a nakrájame na kúsky.
- 2
Bryndzu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymianom a korením a dáme zapiecť pod gril dozlatista. Reďkovky a cibuľku nakrájame na tenké kolieska.
- 3
Všetky pripravené ingrediencie postupne naukladáme na tanier. Šalát posypeme orechmi, marinovanými hrozienkami, pokvapkáme balzamikom a troškou olivového oleja.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu