Šalát s pečenou bryndzou a červenou repou
Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 28. mája 2024
šéfkuchár, 28. mája 2024

Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
porcie
30 (+ namáčanie hroz minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hrozienka naložíme do vína – najlepšie na 24 hodín. Vlašské orechy orestujeme na suchej panvici. Repu uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom očistíme a nakrájame na kúsky.
-
2
Bryndzu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymianom a korením a dáme zapiecť pod gril dozlatista. Reďkovky a cibuľku nakrájame na tenké kolieska.
-
3
Všetky pripravené ingrediencie postupne naukladáme na tanier. Šalát posypeme orechmi, marinovanými hrozienkami, pokvapkáme balzamikom a troškou olivového oleja.
Diskusia k receptu