Šalát s pečenou bryndzou a červenou repou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 28. mája 2024
Šalát s pečenou bryndzou a červenou repou
Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
30 (+ namáčanie hroz minút
príprava

Suroviny

250 g mix
250 g (ovčia)
250 g
1 zväzok
1 zväzok
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Hrozienka naložíme do vína – najlepšie na 24 hodín. Vlašské orechy orestujeme na suchej panvici. Repu uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom očistíme a nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Bryndzu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymianom a korením a dáme zapiecť pod gril dozlatista. Reďkovky a cibuľku nakrájame na tenké kolieska.

  3. 3

    Všetky pripravené ingrediencie postupne naukladáme na tanier. Šalát posypeme orechmi, marinovanými hrozienkami, pokvapkáme balzamikom a troškou olivového oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia