Rascový koláč
Rascový koláč

Rascový koláčik fotorecept

mrscrocombe - fotkamrscrocombe, 17. augusta 2024
Rascový koláčik (fotorecept)
Foto: mrscrocombe

Jednoduchý a veľmi chutný rascový koláčik si pripravíte z pár surovín, ktoré má asi každý z nás v kuchyni.

60 minút
na 160 °C

Suroviny

5 PL
170 g (izbovej teploty)
3 ks
170 g
370 g
1 ČL (celá)




Postup

  1. 1

    Maslo izbovej teploty nakrájame na kocky, vložíme do misky a s cukrom vymiešame na krém.

    Rascový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky pridáme k maslu a zamiešame.

    Rascový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme preosiatu múku a dobre zamiešame

    Rascový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mlieko, aby sme cesto nemali príliš tuhé a zamiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do cesta spolu s 1 ČL celej rasce. Cesto potom vylejeme do vopred pripravenej maslom vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom 15 cm. Vrch cesta uhladíme a pečieme v predhriatej rúre na 160 °C približne 1 hodinu do zlatista.

    Rascový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč necháme asi 5 minút vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme na tanier, môžeme posypať práškovým cukrom a podávame.

    Rascový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčik má prekrásnu vôňu i chuť. Môžeme dozdobiť ľubovoľne napr. lístkami mäty, dobrú chuť😊

    Rascový koláčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

farbuska
Koláčik ma celkom zaujal, chuť : rascu v kombinácii so sladkým cestom - si celkom predstaviť neviem. Asi budem musieť vyskúšať. V každom prípade vďaka za "twist" na inak tradičné cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia