Veľmi jednoduchý šalát, ktorý môže byť ako príloha alebo aj náplň do sushi rias.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 plátky |
|
300 g |
|
4-5 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 190 °C, do jenskej misy dáme plátky lososa, ktoré osolíme a okoreníme a dáme do vyhriatej rúry na 50 minút. Zatiaľ si urobíme ryžu, ja k nej dávam aj za 1 ČL kurkumy, aby mala žltú farbu.
- 2
Urobeného lososa dáme do väčšej misy a roztlačíme, pridáme urobenú ryžu. Ešte nemiešame, hore na ryžu pridáme sójovú omáčku, srirachu a majonézu. Všetko spolu dobre pomiešame, aby to bola taká lepkavá hmota, keď treba ešte doložíme majonézu alebo podľa chuti aj srirachu alebo sójovú omáčku.
- 3
Môžeme podávať na sushi riase, toastovej hrianke alebo kľudne aj ako prílohu k hlavnému jedlu.
Tiež lososový šalát:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu