
Orechová paštéta
Připravíme si těsto smícháním a uhnětením všech surovin. Dáme do chladu odpočinout.

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi
lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

Moskevské palačinky
Palačinky všední a sváteční z výstřižků Lidové Demokracie Nevim, jak kdo se smolíte s palačinkami, ale...

Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...

Cupcakes so Stužovačmi Liana
Stužovače Liana sú bez umelých farbív a ich príprava je naozaj jednoduchá a rýchla. Cupcakes tak vytvoríte aj na poslednú chvíľu....

Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi
Ak vás už nudia tradičné nátierky na raňajky či desiatu, tak určite vyskúšajte túto z konzervovanej...

Orieškové rožky
Maslo vymiešame na penu, pridáme cukor a znova vymiešame. Do zmesi vmiešame jeden žĺtok za...

Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.

Zeleninový šalát s feniklom
Zeleninové šaláty sú veľmi vďačným ľahkým jedlom. A ak sa tam "vpašuje" fenikel, je to...

Smažené kapustové závitky
Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...

Zemiaková gulášovka
Kabanos nakrájame nadrobno a vložíme na panvicu, na ktorej sme urestovali cibuľu na oleji. Spoločne...

Hubové placky
Droždie vymiešane v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod...

Marinovaná minimozzarella
Skvelá chuťovka, ktorú rýchlo nachystáte a už o pár hodín môžete vychutnávať....

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....

Môj kváskový špaldový chlieb pečený vo forme
Prípravu štartéra spravíme 3-4 h pred miesením cesta (podľa teploty v miestnosti). Vymiesenie cesta: Do stredne veľkej misy...

Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....

Ajurvédske kitchari
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kitchari je tradičné indické jedlo, ktoré je zaužívané v ajurvédskej kuchyni....

Francúzsky toast s tofu a ovocím
Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....

Cestoviny na zelenej tráve
Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...

Makové polmesiace
Tento kolac sa pripravi velmi rychlo a jednoducho. Dala mi ho znama, pretoze mi svojou vynimocnou stavnatou...

Skvelá brokolicová polievka
Najprv sa dá variť voda potom sa nakrája 1 mrkva , 1 zemiak a polovicu 0/5 brokolice...

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá
Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...

Opekaná ryža s ananásom
Opekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť....

Jahody z chladničky
Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.

Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda
Či ste už dubajskú čokoládu ochutnali alebo nie, tento cheesecake vám určite odporúčame vyskúšať....