Jablčník Valentín

malapiskota - fotkamalapiskota, 14. februára 2013

Dlho sľubujem priateľovi, že bude jablčník a dnes je ideálny deň. Najlepší darček je hand-made, jablká sú ešte v pivnici a stále chrumkavé, všetky Zobraziť celý popisDlho sľubujem priateľovi, že bude jablčník a dnes je ideálny deň. Najlepší darček je hand-made, jablká sú ešte v pivnici a stále chrumkavé, všetky suroviny boli doma, netreba nikam chodiť.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
100 g
2 ks (malé)
6 - 7
150 g (alebo Smetol)
3 PL
0,5 vrecka
 na potretie
 do jabĺčok
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Postrúhame nahrubo olúpané jablká, môžeme a nemusíme posypať cukrom, naše boli veľmi sladké, tak som nedala. Ja jabĺčka do koláča nedusím, škoda vitamínov. Jabĺčka čakajú, ideme na cesto.

  2. 2

    Pomiešame sypké suroviny, pridáme ostatné, dobre spracujeme, môžeme nechať chladnúť na balkóne alebo v chladničke, s cestom sa bude lepšie pracovať.

  3. 3

    Vyvaľkáme polovicu cesta. Podľa formy na pečenie vykrojíme koliesko, šupneme do formy. Pridáme jabĺčka a fajnšmekri posypú nahrubo sekanými orechami. Prikryjeme druhou polovicou cesta. Popicháme nožíkom, potrieme mliekom a môžeme ozdobiť zvyškami cesta. Ja mám náhodou aj vykrajovačku jabĺčko, dnes sa mi hodila. A pretože je Valentín, pridáme pár srdiečok. Pečieme dozlata na 180 C, asi 20 minút. Čakáme, kým príde domov labužník, aby sme mohli polovicu zjesť...

Diskusia k receptu

sisuk
krásne ozdobené, jalčník sa hodí vždy
elekra
Ja som robila dnes.... Trošičku iný, ale v podstate jablčník. Máme ho radi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia