Foto: malapiskota
Dlho sľubujem priateľovi, že bude jablčník a dnes je ideálny deň. Najlepší darček je hand-made, jablká sú ešte v pivnici a stále chrumkavé, všetky Zobraziť celý popisDlho sľubujem priateľovi, že bude jablčník a dnes je ideálny deň. Najlepší darček je hand-made, jablká sú ešte v pivnici a stále chrumkavé, všetky suroviny boli doma, netreba nikam chodiť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks (malé) |
|
6 - 7 |
|
150 g (alebo Smetol) |
|
3 PL |
|
0,5 vrecka |
|
na potretie |
|
do jabĺčok |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Postrúhame nahrubo olúpané jablká, môžeme a nemusíme posypať cukrom, naše boli veľmi sladké, tak som nedala. Ja jabĺčka do koláča nedusím, škoda vitamínov. Jabĺčka čakajú, ideme na cesto.
- 2
Pomiešame sypké suroviny, pridáme ostatné, dobre spracujeme, môžeme nechať chladnúť na balkóne alebo v chladničke, s cestom sa bude lepšie pracovať.
- 3
Vyvaľkáme polovicu cesta. Podľa formy na pečenie vykrojíme koliesko, šupneme do formy. Pridáme jabĺčka a fajnšmekri posypú nahrubo sekanými orechami. Prikryjeme druhou polovicou cesta. Popicháme nožíkom, potrieme mliekom a môžeme ozdobiť zvyškami cesta. Ja mám náhodou aj vykrajovačku jabĺčko, dnes sa mi hodila. A pretože je Valentín, pridáme pár srdiečok. Pečieme dozlata na 180 C, asi 20 minút. Čakáme, kým príde domov labužník, aby sme mohli polovicu zjesť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu