Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom fotorecept
Foto: izabella929
Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho hrozna a s vínom ešte z domáceho zdroja..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila...pripravila slaninu a cibuľu..
-
2
pokrájala na kocky..
-
3
slaninu som dala roztopiť a pridala som pokrájanú cibuľu a opiekla..
-
4
pridala som pokrájané mäso a nechala som odpariť úplne všetku tekutinu...do stredu som pridala lekvár...miešala som a znížila plameň..
-
5
potom som podliala troškou vína...osolila, okorenila, pridala rascu,borievky drvené,červenú mletú papriku a nechala som pomaly dusiť..počas dusenia som ešte podliala raz vínom a potom už iba horúcou vodou, malým množstvom...
-
6
pridala som pokrájanú papriku a paradajku..paradajku krájam na malé kocky, vtedy netreba sťahovať šupku..
-
7
tesne pred dokončením som ešte pridala pokrájaný cesnak...paprika a paradajka sa úplne zozvarili a zahustili šťavu..perkelt sa pripravoval na slabom plameni 70 min.
- 8
pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si ako prílohu nokerle..hotový perkelt..
- 9
jedlo som uložila na taniere..prajem vám dobrú chuť..
- 8
5*