Pečená plnená podbrušinka pečienkami a mrkvou /fotorecept/
Foto: izabella929
Veľmi obľubujeme tento tenký plátok mäsa, lebo sa dá pekne naplniť a vyzerá pekne, keď sa pokrája na plátky..
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
podbrušinku som poriadne umyla a urobila do nej otvor pre plnku..
-
2
Uribila som si plnku...rožky som pokrájala na plátky, pokvapkala mliekom..pečienky som na troške oleja opiekla a pokrájala na pásy...mrkvu som postrúhala..všetko som pridala k rohlíkom....pridala som 2 celé rozšlahané vajíčka a dochutla soľou a mletým čiernym korením...
-
3
Do otvoru som naplnila plnku a spojila špáradlami..
-
4
a keďže by bola škoda, piecť iba tento jeden kúsok, pridala som na pekáč aj kuracie krídla a stehno...všetko som osolila, okorenila, posypala červenou paprikou, podliala vodou a dala piecť do trúby na 200st. 45 min.
-
5
upečené...podbrušinku som pokrájala na tenké plátky..
-
6
zemiaky som ošúpala a nekrájala som ich, lebo boli drobné a uvarila v osolenje vode...všetko som uložila na taniere, ozdolila sezonnou zeleninou a prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu