Foto: izabella929
Obľubujeme toto jedlo. Je v ňom zo všetkého troška...
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do rajnice dám lyžucu masti, na ktorej opražím pokrájanú cibuľu a cesnak. Mäsko umyjem a dám na opraženú cibuľu.Nechám ho pražiť, pokial sa voda neodparí.Po odparení nechám ešte niekoľko minút opekať na masti ,aby chytilo peknú svetlohnedú farbu.Na opečené mäsko dám ,pokrájanú mrkvu, hrášok, osolím, pridám mleté korenie,zeleninový bujom a ryžu. Podlievam ju stále malým množstvom vody a varím ju približne 25.min.Hotové rizoto naberiem na taniere.Podávam buď čerstvý šalát, alebo zavárané uhorky.
Diskusia k receptu