
Banánovo-medové muffiny
Tento recept na muffiny mám najradšej a aj zožali najväčší úspech. :) Tento recept vznikol...

Pasta in bianco olio e permigiano
Výborný slaný dezert alebo hlavné jedlo. S aktuálnou omáčkou:) Dúfam že pomôžem pri vymýšľaní nových receptov z medvedieho...

Špenátová polievka s Tofu bazalka
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom
Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...

Červená rýže s karfiolem
Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...

Mriežkované palacinky s jablkami
Ak je chuť na niečo sladké a súčasne ovocné, toto je dobrý nápad... cesta je tam...

Vaječné karbonátky
Na panvici speníme na oleji PL hladkej múky, prilejeme polovicu mlieka, zamiešame, dolejeme zvyšok...

Tvarohové suflé na limetkovej omáčke
Žĺtky, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme na krém a pridáme tvaroh. Bielky s cukrom vyšľaháme...

Slivky pod čokoládovým cestom
Recept mám z nového Záhradkára, podľa obrázku sa mi zapáčil a tak som ho hneď vyskúšala....

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

Bezlepkové makovky
Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí dobrú náladu....

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes...

Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...

Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame...

Tekvicovo-bryndzový závin
Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Syrovo-brusnicové slané srdiečka
Cesto je také isté, ako na toliariky. Je to vynikajúce krehké cesto. Pečieme ho často,...

Mangovo-avokadova salsa
Tento recept je velmi jednoduchy na pripravu a da sa pouzit ako priloha ku grilovanej rybe alebo...

Figová saláma
Umyté figy pomelieme na mäsovom mlynčeku. Primiešame pomleté orechy, pridáme žĺtky, rum, práškový cukor...