Mozzarella s rebarborou v cviklovej kaši

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Mozzarella s rebarborou v cviklovej kaši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 stopky
4 - 5 lístkov
4 PL
2 PL
2 PL (alebo cukor)
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Balzamikový a červený vínny ocot s medom dáme variť, pridáme nakrájanú rebarboru. Varíme, kým rebarbora neskaramelizuje. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Medzitým pripravíme syr – mozzarellu nakrájame na asi 1 cm kúsky, zľahka potrieme olivovým olejom, opečieme na panvici asi 5 minút. Rebarboru prekladáme s mozarellou. Posypeme trochou čerstvo namletého čierneho korenia. Ozdobíme lístkami bazalky a olivovým olejom.

  3. 3

    Servírujeme s cviklovou kašou. Cviklu a zemiaky pokrájame na rovnaké kocky a dáme variť, po zovretí varíme, kým cvikla nezmäkne. Na záver zmes popučíme a dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

lenka2912
úplne úžasný recept, dnes sme vyskúšali ale miesto mozzarely sme si dali hermelín




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia