Mozzarella s rebarborou v cviklovej kaši
Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Balzamikový a červený vínny ocot s medom dáme variť, pridáme nakrájanú rebarboru. Varíme, kým rebarbora neskaramelizuje. Osolíme a okoreníme.
- 2
Medzitým pripravíme syr – mozzarellu nakrájame na asi 1 cm kúsky, zľahka potrieme olivovým olejom, opečieme na panvici asi 5 minút. Rebarboru prekladáme s mozarellou. Posypeme trochou čerstvo namletého čierneho korenia. Ozdobíme lístkami bazalky a olivovým olejom.
- 3
Servírujeme s cviklovou kašou. Cviklu a zemiaky pokrájame na rovnaké kocky a dáme variť, po zovretí varíme, kým cvikla nezmäkne. Na záver zmes popučíme a dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu