Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 3. novembra 2016
Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Na plnku:
250 g
200 g jedlé pečené
1 ks
100 g
Na zaprávanú tekvicu:
500 g
100 g
20 g
50 g
10 g
10 g
Okrem toho:
400 g
100 g




Postup

  1. 1

    Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou, korením a strúhaným muškátovým orieškom.

  2. 2

    Vykostený králičí chrbát odblaníme, pozdĺžne narežeme, roztvoríme a zľahka rukou roztlačíme. Takto pripravený chrbát lyžicou naplníme gaštanovo-brokolicovou plnkou, zvinieme pomocou potravinárskej fólie a varíme vo vákuu (môžeme v hrnci alebo za pomoci prístroja) pri teplote 58 °C asi 60 minút. Hotový chrbát vyberieme z vrecka, osušíme a opečieme v masle.

  3. 3

    Sladkokyslá zaprávaná tekvica: Očistenú maslovú tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji dozlatista, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme smotanou a necháme chvíľku povariť. Dochutíme soľou, korením, octom a podľa potreby cukrom.

  4. 4

    Cviklu ošúpeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a dáme upiecť na vymastený plech.

  5. 5

    Králičí chrbát nakrájame našikmo a podávame na sladkokyslej zaprávanej tekvici, okolo naukladáme kúsky pečenej cvikly a môžeme pridať zopár pečených gaštanov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia