Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 3. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
Na plnku: | |
250 g |
|
200 g jedlé pečené |
|
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
Na zaprávanú tekvicu: | |
500 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
|
|
Okrem toho: | |
400 g |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou, korením a strúhaným muškátovým orieškom.
- 2
Vykostený králičí chrbát odblaníme, pozdĺžne narežeme, roztvoríme a zľahka rukou roztlačíme. Takto pripravený chrbát lyžicou naplníme gaštanovo-brokolicovou plnkou, zvinieme pomocou potravinárskej fólie a varíme vo vákuu (môžeme v hrnci alebo za pomoci prístroja) pri teplote 58 °C asi 60 minút. Hotový chrbát vyberieme z vrecka, osušíme a opečieme v masle.
- 3
Sladkokyslá zaprávaná tekvica: Očistenú maslovú tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji dozlatista, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme smotanou a necháme chvíľku povariť. Dochutíme soľou, korením, octom a podľa potreby cukrom.
- 4
Cviklu ošúpeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a dáme upiecť na vymastený plech.
- 5
Králičí chrbát nakrájame našikmo a podávame na sladkokyslej zaprávanej tekvici, okolo naukladáme kúsky pečenej cvikly a môžeme pridať zopár pečených gaštanov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu