Muffiny s čokoládovým hniezdom a vajíčkami
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
50 ml |
|
2 ks |
|
6 g |
|
40 g |
|
štipka |
|
100 g nasekaná |
|
Krém: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
(nastrúhaná) |
|
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko, soľ a miešame. Neskôr pridáme múku rozmiešanú s kakaom a práškom na pečenie. Do cesta na záver opatrne primiešame na malé kúsky nasekanú čokoládu a rozdelíme ho do košíčkov na muffiny. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- 2
Krém: Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a všetky ingrediencie na krém spolu vyšľaháme na vysokých obrátkach. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na vychladnuté muffiny.
- 3
Muffiny dozdobíme nastrúhanou čokoládou a čokoládovými vajíčkami.
Tiež Čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu