Muffiny s čokoládovým hniezdom a vajíčkami
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. marca 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 180 g |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
| 50 ml |
|
| 2 ks |
|
| 6 g |
|
| 40 g |
|
| štipka |
|
| 100 g nasekaná |
|
| Krém: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
| (nastrúhaná) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko, soľ a miešame. Neskôr pridáme múku rozmiešanú s kakaom a práškom na pečenie. Do cesta na záver opatrne primiešame na malé kúsky nasekanú čokoládu a rozdelíme ho do košíčkov na muffiny. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- 2
Krém: Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a všetky ingrediencie na krém spolu vyšľaháme na vysokých obrátkach. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na vychladnuté muffiny.
- 3
Muffiny dozdobíme nastrúhanou čokoládou a čokoládovými vajíčkami.
Tiež Čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu