Muffiny s čokoládovým hniezdom a vajíčkami
			   Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. marca 2021
		   
		   šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. marca 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 180 g |  | 
| 100 g |  | 
| 150 ml |  | 
| 50 ml |  | 
| 2 ks |  | 
| 6 g |  | 
| 40 g |  | 
| štipka |  | 
| 100 g nasekaná |  | 
| Krém: | |
| 200 g |  | 
| 100 g |  | 
| 100 ml |  | 
| Na ozdobenie: | |
| (nastrúhaná) |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko, soľ a miešame. Neskôr pridáme múku rozmiešanú s kakaom a práškom na pečenie. Do cesta na záver opatrne primiešame na malé kúsky nasekanú čokoládu a rozdelíme ho do košíčkov na muffiny. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 25 minút. Necháme úplne vychladnúť. 
- 2
Krém: Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a všetky ingrediencie na krém spolu vyšľaháme na vysokých obrátkach. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na vychladnuté muffiny. 
- 3
Muffiny dozdobíme nastrúhanou čokoládou a čokoládovými vajíčkami. Tiež Čokoládové muffiny:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu