Tvarohové suflé na limetkovej omáčke

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 12. marca 2012
Tvarohové suflé na limetkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

2 ks
40 g
 štipka
80 g
3 ks
30 g
Na omáčku:
75 g
2 ks , a kôra
100 ml
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme na krém a pridáme tvaroh. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Ušľahaný sneh pridáme do ušľahaných žĺtkov a zľahka premiešame.

  2. 2

    Suflé misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom, nalejeme krém a dáme do vodného kúpeľa, vložíme do rozohriatej rúry na 180 0C a pečieme 20 minút.

  3. 3

    Počas pečenia rúru neotvárame, aby sa suflé nezrazilo. Na panvičku dáme skaramelizovať cukor, pridáme limetkovú šťavu, biele víno, zázvor a limetkovú kôru a vyvaríme do krémovej omáčky.

Diskusia k receptu

leomax
Bohyňu, toto musí byť fakt IN. Že sa ešte nikto neozval???? Veď to je niečo výnimočné, úžasné a vôbec nie náročné./Palec hore!/
mimitje
Naozaj pekny a originalny receptik. Akurat profesionalni kuchari a sefkuchari su asi trosinku v nevyhode - myslim si, ze dokonalost sa od nich akosi automaticky ocakava.. A koniec koncov - kto z nas, "beznych" kucharociek si dovoli komentovat naozajstneho sefkuchara - profesionala?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia