Tvarohové suflé na limetkovej omáčke
Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 12. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 12. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žĺtky, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme na krém a pridáme tvaroh. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Ušľahaný sneh pridáme do ušľahaných žĺtkov a zľahka premiešame.
- 2
Suflé misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom, nalejeme krém a dáme do vodného kúpeľa, vložíme do rozohriatej rúry na 180 0C a pečieme 20 minút.
- 3
Počas pečenia rúru neotvárame, aby sa suflé nezrazilo. Na panvičku dáme skaramelizovať cukor, pridáme limetkovú šťavu, biele víno, zázvor a limetkovú kôru a vyvaríme do krémovej omáčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu